Tuesday, November 27, 2007

tourist news

7.30
Na Chopku -14sneží, na Lomnickom štíte -20sneží, na Štrbskom plese -10snehové prehánky a v Poprade polooblačno -5

Od 1-vého novembra platí v Tatrách sezónny uzáver turistických chodníkov v národnom parku. V horách sú zimné podmienky.

Vo vysokých polohách Vysokých Tatier je v žlaboch miestami do 20 cm snehu na zľadovateľom podklade. Zvýšte opatrnosť pri prechode vysokohorských sediel.

Cesty v okolí PP, KK a LE sú zjazdné a prevažne suché. V horských oblastiach pokryté vrstvou zľadovatelého snehu do 5cm.

Veľmi dobré podmienky na lyžovanie sú dnes v týchto strediskách Štrbskom plese, Ždiar - Strednica vo a Donovaly Záhradište, Malá Lučivná Magura. Info nájdete na snowski.sk/

Podmienky na turistiku sú dnes v Slovenskom raji, v Stredných Beskydách a v Malej Fatre

Od 19. 11.2007 prebieha pravidelná technická údržba lanoviek pred zimnou sezónou. Začala sa v Tatranskej Lomnici lanovkou na Skalnaté pleso - Lomnický štít.

Dnes môžete navštíviť Spišskú Sobotu v Poprade. Najstaršou stavbou Spišskej Soboty je kostol sv. Juraja, ktorý bol pôvodne románskym farským kostol s gotickou a barokovu prestavbou. V kostole je oltár Majstra Pavla z Levoče. Pri kostole stojí aj renesančná zvonica.
Slnko 6:58 15:52***********************************

Driving conditions in the area of Poprad, Levoča and Kežmarok are good, mostly dry. Up in the mountains there is a possibility if icy roads with about five cm of snow.

There is a snow and ice in some places of higher altitudes in High Tatras.

Very good conditions for skiing are in these places: ŠTrbské pleso, Ždiar, Donovaly, Malá Lučivná Magura. More at snowski.sk

Good conditions for hiking are in Slovak Paradise, Stredné Beskydy and Mala Fatra

Since 19th of November regular winter technical check of cable cars will take place in resort Tatranská Lomnica - Skalnaté pleso - Lomnický štít a Starý Smokovec - Hrebienok

Today you can visit Spisska Sobota just on the outskirts of Poprad. The oldest building there is Saint George’s church. Inside, there is an altar from Master Paul, from Levoca. Next to the church is the renaissance bell tower.

The Sun rose at two minutes to seven, it will set at eight minutes to four.