Tuesday, July 29, 2008

tourist news

7.30
Na Chopku 9, na Lomnickom štíte na Štrbskom plese 11 a v Poprade 14

Podmienky na túry sú dobré vo všetkých slovenských horách okrem Slovenského raja a Stredných Beskýd.

Naďalej ostávajú uzavreté tiesňavy a to: Suchá Belá, Piecky, Sokolia dolina a Veľký Sokol. Do uzavretých tiesňav nevstupujte. Môže to byť životu nebezpečné. Zmenil sa totiž ráz dolín. Aj na ostatných miestach v Slovenskom raji buďte opatrní. Od minulého piatka je sprístupnený Prielom Hornádu , Kláštorská roklina a Zejmarská roklina.

Spišský hrad patrí medzi najrozsiahlejšie hradné komplexy Európy a je najväčším hradom na Slovensku. Jeho rozloha je unikátna - viac ako 41tis. m2. A nielen vďaka svojej mohutnosti bol hrad v roku 1993 zaradený na zoznam Svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Auto si mozte zaparkovat iba 10minut chodze od vstupnej brany.

Slovenské jaskyne sú dnes otvorené. Pravidelné vstupy od 9-tej do 16-tej. Demänovská jaskyňa Slobody je zatvorená do odvolania pre rekonštrukciu chodníka.

Lanovky na Skalnaté pleso, do Lomnického sedla a na Lomnický štít dnes premávajú.

Dnes bude v Tatrách Jasno až polooblačno. Popoludní prechodne zväčšená oblačnosť a možnosť prehánky alebo búrky. Denné teploty od 10 do 26
*************************************

It will be sunny with occasional showers in the mountains today. Daily temperatures from ten to twenty six degrees.

There are good conditions in all slovak mountains besides Slovak Paradise and West Tatras.

The caves are open today. Regular admissions are from nine a.m. to four p.m. The large tour in the Demänovská Cave of Liberty will not be open until recalling, because of the path reconstruction.

The lifts in the mountains are working today.

Spis castle is the largest one in Slovakia. Castle is listed as world cultural inheritance. You can park your car at a parking place that is only about 10 minutes far from the castle gate.