Thursday, July 24, 2008

Tourist News

8:30 24.07.2008

Podmienky na turistiku sú vovšetkých Slovenských horách obmedzené V Slovenskom raji - ZLÉ!!.

V Slovenskom Raji sú uzavreté tiesňavy Suchá Belá, Piecky , Veľký Sokol,Zejmarská roklina,Sokolia dolina,Veľký a Malý kyseľ a Prielom Hornádu z dôvodu vysokej hladiny vody. Pri pohybe v ostatných lokalitách doporučujeme dbať na vysokú opatrnosť.

Na Chopku 8°C Oblačno , na Lomnickom štíte 6°C Zamračené Dážď , na Štrbskom plese 14°C Takmer zamračené Po daždi a v Poprade 16°C Takmer zamračené Po daždi .

Dnes bude vo Vysokých Tatrách Veľká oblačnosť a na mnohých miestach prehánky alebo dážď,
ojedinele aj búrky. Vietor na podhorí 4 až 8 m/s, v stredných polohách
7 až 12 m/s a vo vysokých polohách 10 až 16 m/s.

Najvyššie Teploty: 8 až 20

Pod Tatrami Vám odporúčam navštíviť aj Kežmarok, kde je hrad a historické centrum. Spišskú Novú Ves s najvyššou kostolnou vežou na Slovensku, či Zoologickou záhradou a neďaleko je Spišský hrad. Alebo spišskú Sobotu s kostolom Sv. Juraja a oltárom majstra Pavla z Levoče.

*****************************

There are bad conditions for hiking in all Slovak Mountains. The pathways in Slovak Pradise are closed.

It will be cloudy and rainny in the mountains today and very strong wind. Daily temperatures from 8 to 20 degrees.

Today you can visit town Spisska Nova Ves. There are many historical buildings and the highest church tower in Slovakia (87m). For fun moments go and visit ZOO. Near Spisska Nova Ves is situated Spis castle.

Great city is Kezmarok. There is a castle and historical centrum. Or you can visit Spisska Sobota just on the outskirt of Poprad. The oldest building of Spisska Sobota is Saint George’s church.