Wednesday, July 23, 2008

Tourist News

8:30 24.07.2008

Horská záchranná služba po dohode so Štátnymi lesmi TANAP-u, dočasne uzatvára Bielovodskú, Javorovú dolinu a Zadné Meďodoly. Je tam zvýšená hladina vodných tokov a poškodenia mostíkov na turistických chodnikoch.

Upozorňujeme turistov ,aby dbali na zvýšenú opatrnosť aj v iných dolinách Vysokých Tatier, kde v nízkych polohách pretrváva nebezpečenstvo zaplavenia chodníkov a vo vysokých polohách nad 2200 m.n.m. sa vyskytuje čerstvá snehová pokrývka.

V Slovenskom Raji sú uzavreté tiesňavy Suchá Belá, Piecky , Veľký Sokol a Prielom Hornádu z dôvodu vysokej hladiny vody. Pri pohybe v ostatných lokalitách doporučujeme dbať na vysokú opatrnosť.

Na Chopku 6°C, na Lomnickom štíte 4°C, na Štrbskom plese 11°C a v Poprade 16°C.

Dnes bude vo Vysokých Tatrách zamračené. Občasný dážď alebo prehánky, popoludní možnosť búrok. Na horách bude fúkať vietor o sile víchrice.

Najvyššie teploty 7 až 17

Pod Tatrami Vám odporúčam navštíviť aj Kežmarok, kde je hrad a historické centrum. Spišskú Novú Ves s najvyššou kostolnou vežou na Slovensku, či Zoologickou záhradou a neďaleko je Spišský hrad. Alebo spišskú Sobotu s kostolom Sv. Juraja a oltárom majstra Pavla z Levoče.

*****************************

There are not good conditions for hiking in all Slovak Mountains. The pathways in Slonak Pradise are closed.

It will be cloudy and rainny in the mountains today and very strong wind. Daily temperatures from 7 to 17 degrees.

Today you can visit town Spisska Nova Ves. There are many historical buildings and the highest church tower in Slovakia (87m). For fun moments go and visit ZOO. Near Spisska Nova Ves is situated Spis castle.

Nice city is Kezmarok. There is a castle and historical centrum. Or you can visit Spisska Sobota just on the outskirt of Poprad. The oldest building of Spisska Sobota is Saint George’s church.