Friday, February 22, 2008

tourist news

9.30
Na Chopku -3 snehové zrná, na Lomnickom štíte -4 sneží, na Štrbskom plese 0 sneží a v Poprade +5 po daždi

Dobré podmienky na túry sú vo všetkých slovenských horách. Dobré podmienky na lezenie v ľade sú v Západných a Nízkych Tatrách.

V Slovenskom Raji Prielom Hornádu nie je schodný po ľade!!! Lezenie ľadov je povolené v Letanovskom Mlyne, v Suchej Belej okrem Bočného vodopádu, v Sokolej doline, a v Kláštorskej rokline. Dôsledkom oteplenia sa ľadové bloky môžu odtrhnúť.

Vo vysokohorskom teréne všetkých pohorí trvá mierne lavínové nebezpečenstvo, 2. stupeň z päťdielnej stupnice.

Lanovky na Hrebienok a z Tatranskej Lomnice na Skalnaté pleso do Lomnického sedla a na Lomnický štít dnes premávajú.

Podmienky na lyžovanie sú dnes aj v týchto strediskách: Lučivná, Lopušná dolina, Vernár, Spišské Bystré, Liptovská Teplička, Donovaly, Chopok, Štrbské pleso, Lomnické sedlo. Viac na snowski. sk

V Tatrách dnes bude Veľká oblačnosť a občasný dážď, nad 1500 m sneženie. Denné teploty od -4 vo vysokých polohách do +6 stupňov v podhorí.

Slnko
Východ: 06:32 hod / Západ: 17:12 hod
*******************************

It will be cloudy with raining in some places in the mountains today. It wil be snowing in higher altitudes. Daily temperatures from four below zero to six degrees.

Driving conditions in the area of Poprad, Levoča and Kežmarok are good. Up in the mountains there is a possibility of icy roads, be careful.

There are good conditions for hiking in all slovak mountains. Good conditions for ice climbing are in West and Low Tatras.

In the mountains there is a danger of avalanches. The second degree of five, on the international scale.

There are good conditions for skiing in these places: Lučivná, Lopušná dolina, Vernár, Spišské Bystré, Liptovská Teplička, Donovaly, Chopok, Štrbské pleso, Lomnické sedlo. More at snowski.sk

The Sun rose at thirty two minutes past six, it will set at twelve minutes past five p.m.