Sunday, September 30, 2007

Tourist news

7.30
Na Chopku 3, na Lomnickom štíte 0, na Štrbskom plese 6 a v Poprade 4

Turistický chodník, zelená značka Štrbské Pleso - Tri studničky - zatvorený! Modrá značka Biely Váh-Jámske pleso je stále zle priechodná. Lanovka zo Starého Smokovca na Hrebienok pre rekonštrukciu nepremáva.

Dnes bude kabínková lanová dráha z Tatranskej Lomnice na Skalnaté pleso a sedačková lanová dráha zo Skalnatého plesa do Lomnického sedla z dôvodu mesačnej technickej údržby mimo prevádzky.

Navštíviť dnes môžete Spišskú Sobotu v Poprade. Najstaršou stavbou Spišskej Soboty kostol sv. Juraja. Pôvodne románsky farský kostol s gotickou a barokovu prestavbou. V kostole je oltár Majstra Pavla z Levoče. Pri kostole stojí aj renesančná zvonica. V Historickej časti Popradu je aj Dom, v ktorom bol ubytovaný kráľ Matej Korvín.

Dnes bude v Tatrách Jasno až polooblačno. Denné teploty od 3stupňov vo vysokých polohách do 18 stuňov v podhorí.

Slnko
Východ: 06:32 hod / Západ: 18:23 hod
*****************************

It will be sunny in the mountains today. Daily temperatures from three to eighteen degrees.

Tourist path , green mark from Strbske Pleso to Tri Studnicky is closed. Blue marked path from Biely Vah to Janske Pleso is not in condition. The lift from Stary Smokovec to Hrebienok is not operational due to reconstruction.

From the 1st of October the lift from Tatranska Lomnica to Skalnate Pleso and from Skalnate Pleso to Lomnicke sedlo will not be operating for a month because of technical checks.

From 1st of October till the 7th of October the lift from Skalnate pleso to Lomnicky Stit will not be operating due to technical checks.

Today you can visit Spisska Sobota just on the outskirt of Poprad. The oldest building of Spisska Sobota is Saint George’s church. Inside you can find altar from Master Paul from Levoca. Next to the church is renaissance bell tower. In the historical part of Poprad is also a house, where king Matej Korvin was once accommodated.

The Sun rose at thirty two minutes past six, it will set at twenty three minutes past six p.m.