Monday, September 24, 2007

Tourist News

8:30 25.09.2007

Na Chopku 6°C, na Lomnickom štíte 4°C, na Štrbskom plese 7°C a v Poprade 6°C

Vo Vysokých Tatrách dnes bude Jasno až polojasno.
Slabý vietor do 6 m/s.
Najvyššie denné teploty 6 až 20.

Dobré podmienky na túry a lezenie sú dnes vo všetkých Slovenských horách okrem Vysokých Tatier. Tam sú podmienky na lezenie aj turistiku obmedzené. K chatám sa však dostanete bez problémov.

Turistický chodník, zelená značka Štrbské Pleso - Tri studničky - zatvorený! Modrá značka Biely Váh-Jámske pleso je stále zle priechodná.

Na Hrebienok len po vlastných. Stará pozemná lanovka doslúžila. Čaká sa na novú.

Jaskyne na Slovensku sú dnes otvorené.

Navštíviť dnes môžete Spišskú Sobotu v Poprade. Najstaršou stavbou Spišskej Soboty kostol sv. Juraja. Pôvodne románsky farský kostol s gotickou a barokovu prestavbou. V kostole je oltár Majstra Pavla z Levoče. Pri kostole stojí aj renesančná zvonica. V Historickej časti Popradu je aj Dom, v ktorom bol ubytovaný kráľ Matej Korvín.

*******************************

Today it will be sunny in the mountains. Daily temperatures from 6 to 20 degrees.

There are good conditions for hiking and climbing in all Slovak mountains besides High Tatras.

Tourist path , green mark from Strbske Pleso to Tri Studnicky is closed. Blue marked path from Biely Vah to Janske Pleso is not in condition.

The Slovak caves are open today.

Today you can visit Spisska Sobota just on the outskirt of Poprad. The oldest building of Spisska Sobota is Saint George’s church. Inside you can find altar from Master Paul from Levoca. Next to the church is renaissance bell tower. In the historical part of Poprad is also a house, where king Matej Korvin was once accommodated.