Saturday, September 22, 2007

Tourist News

8:30 23.09.2007
Na Chopku 6°C, na Lomnickom štíte 4°C, na Štrbskom plese 7°C a v Poprade 6°C

Vo Vysokých Tatrách dnes bude Jasno až polojasno. Na podhorí zrána miestami hmla alebo zamračené nízkou oblačnosťou. Slabý vietor.
Najvyššie denné teploty 5 až 18.

Dobré podmienky na túry a lezenie sú dnes v Nízkych Tatrách, Slovenskom raji, Malej a Veľkej Fatre. Vo Vysokých Tatrách sú podmienky na lezenie aj turistiku obmedzené.
Turistický chodník, zelená značka Štrbské Pleso - Tri studničky - zatvorený! Modrá značka Biely Váh-Jámske pleso je stále zle priechodná. Na hrebeňoch a vysokohorských sedlách sú ZIMNÉ PODMIENKY!

Demänovská jaskyňa slobody je otvorená do druhej popoludní. Je to najdlhšia sprístupnená jaskyňa na Slovensku a medzi turistami je aj najobľúbenejšia. Otorená je aj Dobšinská ľadová jaskyňa, či Belianska jaskyňa. Jediná jaskyňa sprístupnená v Tatrách.

Spišský hrad patrí medzi najrozsiahlejšie hradné komplexy Európy a je najväčším hradom na Slovensku. Jeho rozloha je unikátna - viac ako 41tis. m2. A nielen vďaka svojej mohutnosti bol hrad v roku 1993 zaradený na zoznam Svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Auto si mozte zaparkovat iba 10minut chodze od vstupnej brany.

*******************************

Today it will be sunny in the mountains. Daily temperatures from 5 to 18 degrees.

There are good conditions for hiking and climbing in Low Tatras and Slovak Paradise.

In High Tatras there are not good conditions for hiking and climbing

Tourist path , green mark from Strbske Pleso to Tri Studnicky is closed. Blue marked path from Biely Vah to Janske Pleso is not in condition.

Demänovská Cave of Liberty is open to two pm. The national nature monument on the northern side of the Low Tatras is the longest cave system in Slovakia. It is the most visited show cave in Slovakia.

Dobšinská Ice Cave is open to two pm today. Dobšinská ice cave belongs among the most important ice caves in the world.

Spis castle is the largest one in Slovakia and one of the largest castles in the Central Europe. Castle is listed as world cultural inheritance – UNESCO since 1993. You can park your car at a parking place that is only about 10 minutes far from the castle gate.