Monday, September 24, 2007

Tourist News

9:30 24.09.2007

Na Chopku 6°C, na Lomnickom štíte 4°C, na Štrbskom plese 12°C a v Poprade 12°C

Vo Vysokých Tatrách dnes bude Jasno až polojasno. Na podhorí dopoludnia hmla alebo zamračené nízkou oblačnosťou.
Slabý vietor.

Najvyššie denné teploty 6 až 20.

Dobré podmienky na túry a lezenie sú dnes vo všetkých Slovenských horách okrem Vysokých Tatier. Tam sú podmienky na lezenie aj turistiku obmedzené. K chatám sa však dostanete bez problémov.

Na Hrebienok len po vlastných. Stará pozemná lanovka doslúžila. Čaká sa na novú. Tá pôjde prvý krát s turistami na Hrebienok 23. decembra. Ostné lanovky TLD dnes premávajú.

Jaskyne na Slovensku sú dnes zatvorené.

Atraktívne pre turistov je mesto Prešov, tretie najväčšie na Slovensku. Historické jadro mesta je národnou kultúrnou pamiatkou. Mesto je nádhernou ukážkou barokovej, rokokovej a gotickej architektúry. Oblasť starého mesta je plná kostolov a budov tohto štýlu.


*******************************

Today it will be sunny in the mountains. Daily temperatures from 6 to 20 degrees.

There are good conditions for hiking and climbing in all Slovak mountains besides High Tatras.

Tourist path , green mark from Strbske Pleso to Tri Studnicky is closed. Blue marked path from Biely Vah to Janske Pleso is not in condition.

The Slovak caves are closed today.

Attractive destination for tourists is town Presov. It is the third largest town in Slovakia. Historical part of town is national cultural landmark. The city is a wonderful showcase of Baroque, Rococo and Gothic architecture. In the Old Town area, the main street is lined with churches and other buildings built in these styles.