Thursday, September 27, 2007

Tourist news

28.9. 7.30
Na Chopku 5, na Lomnickom štíte 2, na Štrbskom plese 9 a vPoprade 10

Turistický chodník, zelená značka Štrbské Pleso - Tri studničky - zatvorený! Chodník na modrej značke Biely Váh-Jámske pleso je stále zle priechodný. Lanovka zo Starého Smokovca na Hrebienok pre rekonštrukciu nepremáva.

Výstupy na tatranské vrcholy pre vlastnú bezpečnosť zvážte. Pod snehom je v najvyšších polohách aj značenie turistickýc chodníkov. Nevyhnutné pri túrach do vysokohorského prostredia je zimné oblečenie a obuv. Sneh môže byť už aj na chodníkoch v okolí vysokohorských chát.

Jaskyne na Slovensku sú dnes otvorené. Demänovská jaskyňa Slobody je otvorená do 2-hej popoludní. Dobšinská ľadová jaskyňa patrí medzi najzaujímavejšie ľadové jaskyne na svete. Tiež je otvorená do 2-hej.

Prvého októbra bude kabínková lanová dráha z
Tatranskej Lomnice na Skalnaté pleso a sedačková lanová dráha zo Skalnatého plesa do Lomnického sedla z dôvodu mesačnej technickej údržby mimo prevádzky.

Od 1.10. - 7.10.
2007 bude visutá lanová dráha zo Skalnatého plesa na Lomnický štít z dôvodu
technickej údržby mimo prevádzky.

Dnes bude v Tatrách Veľká oblačnosť až zamračené a prehánky alebo dážď, ojedinele aj búrky. Popoludní prechodne zmenšená oblačnosť. Denné teploty od 1 stupňa vo vysokých polohách do 15 stupňov v podhorí.

Slnko
Východ: 06:28 hod / Západ: 18:29 hod

*************************
Tourist path , green mark from Strbske Pleso to Tri Studnicky is closed. Blue marked path from Biely Vah to Janske Pleso is not in condition.

The lift from Stary Smokovec to Hrebienok is not operational due to reconstruction.

Claiming up the mountains is only at your own risk. Pathway markings in higher altitude are covered under the snow so be careful. If you decide to claim up the mountains please do not forget winter clothes and boots. Posibility of snow is also in lower parts of the mountains.

The Slovak caves are open today. Demänovská Cave of Liberty is open to two pm. The national nature monument on the northern side of the Low Tatras is the longest cave system in Slovakia. It is the most visited show cave in Slovakia.

Dobšinská Ice Cave is open to two pm. Dobšinská ice cave belongs among the most important ice caves in the world.

From the 1st of October the lift from Tatranska Lomnica to Skalnate Pleso and from Skalnate Pleso to Lomnicke sedlo will not be operating for a month because of technical checks.

From 1st of October till the 7th of October the lift from Skalnate pleso to Lomnicky Stit will not be operating due to technical checks.

It will be cloudy with showering and rain in the mountains today. Daily temperatures from one to fifteen degrees.

The Sun rose at twenty eight minutes past six it will set at twenty nine minutes past six p. m.