Thursday, June 28, 2007

Tourist News

9:30 29.06.2007

Na Chopku 2°C - zamračené, na Lomnickom štíte -2°C - Zamračené , na Štrbskom plese 10°C Malá oblačnosť a v Poprade 14°C - Malá oblačnosť .

Dnes bude vo Vysokých Tatrách prevažne oblačno a miestami slabé prehánky.
Prevažne západný vietor v stredných a vysokých polohách
7 až 12 m/s.

Najvyššie denné teploty 3 až 19 stupňov.

Podmienky na túry i na lezenie sú dobré vo všetkých slovenských horách.
Lanovka zo SKALNATÉHO PLESA na LOMNICKÉ SEDLO nepremáva z technických príčin do odvolania ostatné lanovky premávajú.

Vo vysokých Tatrách sú nižšie položené chodníky už bez snehu. Vo vyšších polohách sa aj na "otvorených" chodníkoch nachádzajú zbytky snehu. ZVÝŠTE OPATRNOSŤ PRI PRECHODE CEZ LETNÉ SNEHOVÉ POLIA.

Pozor si dávajte aj pri prechode cez Priečne sedlo kde hrozí pád kamenných lavín.

Jediná sprístupnená jaskyňa vo Vysokých Tatrách - Belianska jaskyňa - je otvorená každý deň okrem pondelka od deviatej do štvrtej, prehliadky sa začínajú vždy o celej hodine.

29-teho júna až 1-ho júla budú v Kaštieli Strážky po rokoch opäť Kaštieľne hry. Už v piatok sa predstaví Teatro Tatro z Nitry. V sobotu husľový virtuóz Peter Michalica a nedeľa bude tradične patriť deťom.

*******************************

Today it will be mostly cloudy in the mountains, with showering. Daily temperatures from 3 to 19 degrees.

There are good conditions for hiking and climbing in all slovak mountains. Some of the pathways, mainly in higher altitude might be still covered in snow. So be careful.

Lift from Skalnate pleso to Lomnicke sedlo is not working due to technical reasons.

The only open cave in High Tatras – Belianska cave is open every day except Monday from 9am till 4pm. Sightseeing starts every hour.

At Castle Strazky castle games will take place from 29th June - 1st July. Teatro Tatro from Nitra are playing on Friday and Saturday you will also be able to see violinist Peter Michalica, and there will be a special day dedicated to children on Sunday.