Friday, June 29, 2007

Pripravila Denisa Šerfelová

29.06.2007 14:00

Izraelský prezident Moše Kacav predložil svoju rezignáciu. Stalo sa tak jeden deň po tom, ako podpísal kontroverznú dohodu, v ktorej sa priznal k sérii sexuálnych priestupkov, vrátane sexuálneho obťažovania a nemravného správania.

Švédsko poskytne finančnú pomoc palestínskemu verejnému sektoru. Viac ako dva milióny eur pôjdu na platy zamestnancov v školstve, zdravotníctve a iných službách.

Policajti zo Spišskej Starej Vsi vyriešili dvojnásobnú krádež v potravinách. Ako informoval Daniel Džobanik z krajskej prešovskej polície, vypátrali a usvedčili štvoricu, ktorá sa vlámala do predajne potravín v obci Osturňa v okrese Kežmarok. Štvorica, 33-ročný Batizovčan, 29-ročný muž zo Spišskej Novej Vsi a dvaja Popradčania vo veku 26 a 28 rokov, sa počas januára dvakrát vlámala do potravín. Škodu vyčíslili na takmer 120-tisíc

Po ročnej prestávke sa do Východnej vracia 53. ročník folklórneho festivalu Východná 2007. Začína sa dnes a bude trveť do nedele 1. júla. Pre deti je určený najmä zajtrajší program, v ktorom sa predstaví SĽUK s tanečnou veselohrou pre deti Gašparko. Do Východnej príde okolo 1 300 účinkujúcich zo Slovenska. Prídu aj hostia z Turecka, Maďarska, Česka, Rumunska a Kamerunu. Na slávnostnom otvorení dnes o 20:00 bude aj prezident Ivan Gašparovič.

Viacúčelová športová hala Poprad Aréna získala cenu „STAVBA ROKA 2007“. Rozhodla o tom odborná porota 13.ročníka celoštátnej súťaže.
Aréna Poprad získala aj cenu za osobité architektonické riešenie stavebných konštrukcií.

Hokejový útočník Richard Kapuš sa vracia po dvojročnom pôsobení v ruskom Metallurgu Novokuzneck do Slovana Bratislava. S vedením sa 34-ročný center dohodol na trojročnej zmluve.

Podľa posledných slov generálneho manažéra tímu NHL Chicago Blackhawks sa zdá, že slovenský center Michal Handzuš v drese "jastrabov" napokon nezotrvá. Klub odmieta vyhovieť požiadavkám slovenského reprezentanta. Handzuš požaduje štvorročnú zmluvu na 16 miliónov dolárov.

********************************
Polojasno až oblačno. Ojedinele prehánky alebo občasný dážď.
Najvyššia denná teplota 22 až 26, na severe miestami okolo 20 stupňov.
Slabý premenlivý vietor do 4 m/s.

Najnižšia nočná teplota 15 až 11, v dolinách miestami okolo 9 stupňov.
Zajtra
Prevažne oblačno a miestami slabý občasný dážď alebo prehánky.
Najvyššia denná teplota 20 až 24 stupňov.

Aktuálne počasie v Európe:
Londýn - polojasno 20
Brusel - dážď 13
Madrid - jasno 26
Rím - polojasno 25
Atény - polojasno 30