Saturday, June 30, 2007

Pripravil Michal Novák

8:00 01.07.2007

Škótska polícia včera večer dočasne evakuovala časť glasgowskej nemocnice, v ktorej hospitalizovali muža s ťažkými popáleninami, ktorého zadržali po útoku na letisku v Glasgowe. Dôvodom pre evakuáciu bolo podozrivé zariadenie, ktoré sa našlo na tele muža. Ťažko zranený pacient je jeden z dvojice zadržaných mužov, ktorí v sobotu poobede narazili džípom do skleneného vchodu glasgowského letiska. Predpokladá sa, že išlo o tretí teroristický útok na Britániu v posledných dňoch.

V ubytovni ZENIT vo Svite preliezal 41 – ročný muž z Námestova na piatom poschodí z balkóna na balkón. Pravdepodobne pod vplyvom alkoholu neudržal rovnováhu a zrútil sa na trávu pred budovou. Muž pád neprežil Ďalšie okolnosti nehody zisťuje svitská polícia.

Celý víkend uzavretá cesta medzi obcami Čierny Balog a Lomom nad Rimavicou v okrese Brezno. Cesta je uzavretá od 8:00 do 18:00 pre preteky automobilov do vrchu.

Dnes bude prechádzať cez Poprad cykloštafeta Devín-Tatry. Jej účastníci budú mať krátku prestávku okolo 12.00 hod. pred popradským Podtatranským múzeom, kde ich privítajú zástupcovia mesta. Cykloštafeta je súčasťou Matičného svetového festivalu slovenskej mládeže, ktorý sa koná od 1. do 6.júla vo Vysokých Tatrách.