Monday, June 25, 2007

Pripravila Katarína Plavčanová

25.6. 11.00
Severná Kórea dnes oznámila, že finančný spor so Spojenými štátmi americkými, ktorý blokoval proces jadrového odzbrojenia, je už vyriešený. Peniaze z banky v Macau previedli v súlade s požiadavkami Pchjongjangu. KĹDR začne plniť februárovú dohodu o zastavení jadrového programu, v ktorej sľúbila odstavenie svojho jadrového reaktora výmenou za ekonomické a politické výhody.

V Egypte sa dnes začína summit za účasti Izraela a lídrov arabských krajín. Izraelská vláda schválila uvoľnenie stoviek miliónov dolárov získaných na daniach v prospech Palestíny. Zosadený palestínsky premiér Ismaíl Haníja odmietol summit, aj izraelskú pomoc.

V Paríži sa začína konferencia o situácii v sudánskom regióne Dárfúr. O zastavení genocídy budú rokovať USA, Čína a 15 ďalších krajín.

Úrad práce, soc.vecí a rodiny v Poprade pripravil burzu práce. Tá bude vo štvrtok od 11,00 do 15,00 v hoteli Satel v Poprade. Prácu bude ponúkať 28 zamestnávateľov z okresov Poprad, Levoča, aj sprostredkovatelia práce v zahraničí.

Krajské osvetové stredisko v Košiciach pripravilo fotografickú výstavu toho najlepšieho, čo za posledný rok nafotografovali autori z celého kraja. AMFO 2007 je názov súťažnej výstavy, ktorú si budú môcť záujemcovia pozrieť v priestoroch výstavnej siene Rotunda od stredy.

Švajčiar Roger Federer je naďalej na čele svetového rebríčka ATP. Druhý je Španiel Rafael Nadal pred Američanom Andym Roddickom. Slovenský tenista Dominik Hrbatý si polepšil o jedno miesto a je na 33. priečke.

***********************************
Polojasno až oblačno a ojedinele prehánky alebo búrky. Na juhozápade prevažne slnečno. Najvyššia denná teplota 25 až 30, na juhozápade a juhu stredného Slovenska okolo 32 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 18 st. Južný až juhovýchodný vietor 2 až 5 m/s.