Thursday, June 28, 2007

Pripravila Denisa Šerfelová

28.6.2007 12:00

Nový britský premiér Gordon Brown dnes menuje nových šéfov najvplyvnejších ministerstiev. Ministrom zahraničia sa stal David Miliband. Brown chce do svojej vlády priviesť mladších zákonodarcov a ministerské kreslá plánuje ponúknuť aj skúseným opozičným politikom a popredným predstaviteľom z podnikateľského prostredia.

Austrálsky premiér John Howard vyjadril nádej, že najhoršie sucho za posledné storočie v krajine by sa dnes už mohlo skončiť. Niektoré časti štátu Viktória totiž postihli záplavy.

Predstavitelia francúzskych a slovenských samospráv si od dnes do piatka vymieňajú v Trenčíne skúsenosti - na konferencii venovanej hospodárskemu rastu regiónov. Na dvojdňovej konferencii sa stretáva vyše 200 účastníkov.

Po ročnej prestávke sa do obce Východná vracia folklórny festival Východná. Začne sa v piatok a potrvá do nedele.

Popradské kultúrne leto 2007 pokračuje aj v týchto dňoch. Dnes sa v Divadelnej sále Domu kultúry predstaví Radošinské naivné divadlo. Hra Stvorenie sveta sa začne o siedmej večer.

Od dnes až do nedele 1. júla bude v Kežmarku a okolí 12. Národný zraz cykloturistov. Slávnostné otvorenie podujatia a prvý výjazd na cyklotúry sa začnú zajtra o 9.00 h na nádvorí Kežmarského hradu.

Na tenisovom turnaji Wimbledon v Londýne nastúpi najbližšie Daniela Hantuchová. V týchto chvíľach sa stretáva s Ruskou Jelenou Lichovcevovou.

Rovnako na poludnie nastupuje vo štvorhre žien Slovenka Janette Husárová s Američankou Meghann Shaughnessyovou proti britskej dvojici Karen Patersonová, Melanie Southová.

Internetová stránka e-bay už draží aj prázdnu plechovku od psieho žrádla, ktorá sa objavila v odpadkoch po Paris Hilton. Jej cena dosiahla v prepočte vyše 37 miliónov korún.

*****************

P O P O L U D N I E:
Polojasno až oblačno. Ojedinele prehánky alebo občasný dážď.
Najvyššia denná teplota 20 až 24, na severe miestami okolo 18 stupňov.
Západný až severozápadný vietor 3 až 7 m/s

Aktuálne počasie v Európe:
Londýn - jasno 14
Brusel - polojasno 16
Madrid - jasno 21
Split - jasno 26
Atény - jasno 35