Friday, June 29, 2007

Pripravila Denisa Šerfelová

29.06.2007 18:00

Nový britský premiér Gordon Brown povedal, že podozrivá nálož, ktorá sa našla v aute v centre Londýna, je pripomienkou faktu, že Británia čelí "vážnej a nepretržitej hrozbe". Verejnosť by podľa neho mala byť za každých okolností ostražitá.

Taliana a Portugalčanku vypočúva polícia v prípade zmiznutia štvorročného britského dievčatka Madeleine McCann. Španielska polícia ich zatkla na juhu krajiny, keď podviedli rodičov dievčatka. Tvrdili, že majú informácie o unesenej Maddie a žiadali od rodičov peniaze.

Humanitárna pomoc, ktorá prúdi do Pásma Gazy, podľa OSN nezabráni humanitárnej kríze. Územie násilne ovládlo radikálne palestínske hnutie Hamás. Pomoc prichádza aj z Izraela, hoci ho chce Hamás vymazať z mapy.

Pri Martine, asi päť kilometrov od obce Dubové sa popoludní zrútili dva vetrone, ktoré do seba narazili. Obaja piloti po zrážke z vetroňov vyskočili. Príčinu a mieru zavinenia zrážky vyšetruje polícia.

Policajti zo Spišskej Starej Vsi vyriešili dvojnásobnú krádež v potravinách. Ako informoval Daniel Džobanik z krajskej prešovskej polície, vypátrali a usvedčili štvoricu, ktorá sa vlámala do predajne potravín v obci Osturňa v okrese Kežmarok. 33-ročný Batizovčan, 29-ročný muž zo Spišskej Novej Vsi a dvaja Popradčania vo veku 26 a 28 rokov, sa počas januára dvakrát vlámali do potravín. Škodu vyčíslili na takmer 120-tisíc.

kurzy NBS platné od pondelka:
euro 33,63 americký dolár 24,89 brit libra 49,90

SkiPark MHK Kežmarok splnil ďalšie úlohy podmieňujúce štart víťaza I. ligy v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži. Vedenie klubu malo do konca júna mať zmluvne viazaných minimálne šestnásť hráčov a na účet riadiaceho orgánu extraligy spoločnosti Pro-Hokej zložiť zálohu vo výške 4 milióny korún. Obe veci sú splnené. Zmluvy Kežmarok podpísal s 22 hokejistami a v priebehu nasledujúceho týždňa pribudnú ďalší.

Počas víkendu je na programe všetkých 14 odvetných stretnutí 1. kola letnej európskej pohárovej futbalovej klubovej súťaže UEFA-Intertoto Cup 2007. Pozornosť slovenských futbalových fanúšikov sa sústredí do Bratislavy, kde Slovan Bratislava privíta luxemburský tím Differdange.

********************************

Najnižšia nočná teplota 15 až 11, v dolinách miestami okolo 9 stupňov.
Zajtra
Prevažne oblačno a miestami slabý občasný dážď alebo prehánky.
Najvyššia denná teplota 20 až 24 stupňov.