Saturday, June 30, 2007

Pripravil Michal Novák

11:00 30.06.2007

Dnes v popradskom AQC slávnostne otvoria nové priestory. Budú to relaxačné bazény Blue Sapphire, prvá solárna budova na Slovensku, prvé solárne bazény na svete, prvá laserova bazénová virtuálna show na svete a umelé vlnobitie. Na slávnostnom otvorení v sobotu o pol 9-tej večer vystúpi aj Jana Kirshner

Cez víkend bude počas dňa uzavretá cesta medzi obcami Čierny Balog a Lomom nad Rimavicou v okrese Brezno. Ako agentúru SITA informovalo krajské policajné riaditeľstvo v Banskej Bystrici, cesta je zavretá dnes a v nedeľu 1. júla od 8:00 do 18:00 pre preteky automobilov do vrchu.
53. ročník folklórneho festivalu vo Východnej otvoril včera večer minister kultúry Marek Maďarič. Najčestnejší hosť, prezident Ivan Gašparovič prišiel v širokom bačovskom klobúku. Dnes je pripravené aj predstavenie pre deti - Gašparko, v podaní súboru SĽUK.

Zajtra bude prechádzať cez Poprad cykloštafeta Devín-Tatry. Jej účastníci budú mať krátku prestávku okolo 12.00 hod. pred popradským Podtatranským múzeom, kde ich privítajú zástupcovia mesta. Cykloštafeta je súčasťou Matičného svetového festivalu slovenskej mládeže, ktorý sa koná od 1. do 6.júla vo Vysokých Tatrách.