Friday, June 22, 2007

Pripravila Denisa Šerfelová

22.6.2007 14:00

Nemecký podpredseda Európskej komisie kritizoval lídrov svojej krajiny za to, že sú k Poliakom necitliví. Nemecká politická elita podľa neho nikdy nepochopila, aké krehké sú nemecko-poľské vzťahy. Tie sú poznačené spomienkami na nacistickú okupáciu Poľska počas II. svetovej vojny.

Bulharský minister zahraničných vecí dnes uviedol, že dohoda o osude piatich bulharských zdravotných sestier a palestínskeho lekára je stále v nedohľadne. Zdravotníci sú odsúdení v Líbyi na trest smrti pre údajné úmyselné nakazenie detí vírusom HIV.

Štrnásť členov zločineckého gangu odsúdili v čínskej provincii Che-pej na trest smrti za vraždy, krádeže, vydieranie a priekupníctvo zbraní. Štyrom z odsúdených súd odložil platnosť rozsudku o dva roky. Môžu tak dúfať, že im po uplynutí tejto lehoty znížia trest na doživotie.

Indickí väzni v meste Bangalore dostávajú takú dobrú stravu, že mnohí z nich nechcú ísť na slobodu. In páchajú zločiny len preto, aby sa dostali dnu. Vo väznici si svoj trest odpykáva 4 700 väzňov, čo je dvojnásobok kapacity.

Volejbalová Európska liga mužov dnes pokračuje zápasmi 5. dvojkola. Slováci nastúpia v o šiestej v Leviciach proti výberu Lotyšska.

V Londýne vyžrebovali 1. kolo hlavnej súťaže dvojhry mužov a žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny, 121. majstrovstvách Anglicka vo Wimbledone. Nasadená desiatka ženskej súťaže Daniela Hantuchová dostala za súperku iba 15-ročnú Rusku Anastasiu Pavľučenkovovú. Jarmila Gajdošová nastúpi proti Američanke Meghann Shaughnessyovej, ktorá bude favoritkou tohto súboja. Martina Suchá sa pokúsi zdolať Japonku Aiko Nakamurovú. Dominik Hrbatý si zmeria sily s Talianom Andreasom Seppim.

**********************
Polojasno až oblačno, večer od západu miestami prehánky a búrky.
Najvyššia denná teplota 25 až 29 stupňov.

Najnižšia nočná teplota 18 až 13, na severozápade okolo 11 st.

Zajtra
Polooblačno až oblačno a miestami prehánky alebo búrky.
Najvyššia denná teplota 24 až 29, na severozápade okolo 22 stupňov.

Aktuálne počasie v Európe:
Londýn - dážď 17
Madrid - jasno 20
Rím - polojasno 26
Split - jasno 30
Kréta - jasno 33