Sunday, June 24, 2007

Pripravila Denisa Šerfelová

25.06.2007 8:00

Britského ministra financií Gordona Browna včera potvrdili ako nového lídra labouristov. O dva dni by mal nahradiť odchádzajúceho premiéra Tonyho Blaira, ktorý tento post zastával 13 rokov. Brown svoju novú úlohu prijal "s pokorou a hrdosťou" s tým, že "vodcovstvo je neuveriteľná zodpovednosť."

V Pakinstanskom Karáčí búrky usmrtili vyše dvesto ľudí, Smrť väčšiny obetí spôsobil kolaps ich domov a nepálených tehál, ale najmenej 20 ľudí zabil elektrický prúd, keď na nich spadli drôty elektrického vedenia, ktoré strhla búrka. Niekoľko ľudí zabili stromy, ktoré vytrhol nárazový vietor

Rada mládeže Žilinského kraja ponúka pre všetkých organizátorov táborov, výletov a letných škôl možnosť zapojiť sa do spoločnej aktivity pre podporu projektu Dobrý anjel. Ak deti na letných podujatiach vytvoria drobné výrobky, môžu ich cez organizátora darovať do burzy detských výrobkov. "Jej výťažok bude určený na podporu ľudí, ktorých postihla rakovina. Tak sa deti môžu stať Mladými anjelmi pre Dobrého anjela,"

V Tatrách sa zranila rodina českých turistov. Pri výstupe cez Priečne sedlo padajúce skaly zasiahli štvorčlennú skupinu. Leteckí záchranári ich s ťažkými zraneniami previezli do popradskej nemocnice.

Večer zasahovali leteckí záchranári vo Vysokých Tatrách pod Sedielkom v Malej Studenej doline. Na snehu sa pošmykol 34-ročný maďarský turista. Pri páde si poranil na skalách hlavu, zlomil sánku, predlaktia rúk a utrpel ďalšie poranenia.

euro 33,70 americký dolár 25,07 britská libra 50, 09

Polojasno až oblačno a ojedinele prehánky alebo búrky. Na juhozápade
prevažne slnečno.
Najvyššia denná teplota 25 až 30, na juhozápade a juhu stredného
Slovenska okolo 32 st.
Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 18 st.
Južný až juhovýchodný vietor 2 až 5 m/s

Londýn 14 °C dážď
Brusel 16 °C búrky
Paríž 18 °C prehánky
Rím 32 °C slnečno
Atény 36 °C jasno