Monday, May 26, 2008

Pripravil Michal Novák: Francúzsko úplne otvorí pracovný trh

18:00 26.05.2008

Francúzsky prezident Nicolas Sarkozy má v stredu počas návštevy Poľska ohlásiť úplne otvorenie pracovného trhu pre nové členské krajiny EÚ vrátane Slovenska.

Najmenej sedem mŕtvych a desiatky zranených si v vyžiadal bombový útok na preplnený osobný vlak na predmestí srílanského hlavného mesta Colombo. Z útoku obvinili tamilských separatistov.

Ministri zahraničných vecí schválili dnes začiatok rozhovorov s Ruskom o strategickom partnerstve. Európska únia odkladala rozhovory 18 mesiacov

ZVUK

Mesto Vysoké Tary chystá veľké rozvojové zmeny. Na projekty chce mesto získať prostriedky z fondov Európskej únie. Primátor Vysokých Tatier Ján Mokoš si veľa sľubuje od Tatracentra v Starom Smokovci. "Bol by to hlavný vstupný bod do Vysokých Tatier," uviedol primátor Mokoš.

Zvuk

Kurzy NBS platné od zajtra:
EUR 31,14
USD 19,76
GBP 39,08

Sport

Po prvej prehre vo finále Stanleyho pohára v Detroite sa rozhodli tréneri Pittsburghu zmeniť pred druhým duelom zostavu. Do zostavy sa vráti 42-ročný Gary Roberts. Do prvého útoku k Sidneymu Crosbymu a Mariánovi Hossovi zaradí dnes večer Ryana Malona.

****************************************

V noci bude prevažne polojasno.
Najnižšia nočná teplota 12 až 7, na juhozápade okolo 14 st.

Zajtra cez deň bude prevažne malá, na severe a východe časom veľká oblačnosť. Miestami prehánky alebo búrky, ojedinele i občasný dážď. Najvyššia denná teplota 22 až 27, na západe Slovenska a na juhu stredného Slovenska okolo 29 st.
Teplota na horách vo výške 1 500 m okolo 18 st.
Slabý premenlivý vietor, na západe 10 až 20 km/h.

Všetky správy, predpoveď počasia a finančné správy sú 24 hodín denne na našej stránke rti.fm