Tuesday, March 25, 2008

tourist news

7.30
Cesty na území Slovenska sú zjazdné, suché až vlhké, miestami mokré. Na strednom a východnom Slovensku je na cestách vo vyšších polohách kašovitá až utlačená vrstva snehu do 5cm.

Na Chopku -14 snehové prehánky, na Lomnickom štíte -19 takmer zamračené, na Štrbskom plese -9sneží, a v Poprade -4 oblačno

V Tatrách trvá zvýšené lavínové nebezpečenstvo. Tretí stupeň. Chodníky v nižších polohách sú miestami zľadovatelé. Po silnom snežení a pre vysokú vrstvu nového snehu sú obmedzené podmienky na turistiku, lezenie, lyžiarske túry. Dobré podmienky na turistiku sú v Slovenskom raji a v Stredných Beskydách.

Spišský hrad je už otvorený. Turisti si zatiaľ nemôžu pozrieť hradnú expozíciu a kaplnku. Prístupná je vyhliadková veža. Hrad je otvorený denne od 10:00 do 15:00 bez lektorského výkladu.

Dnes bude v Tatrách Premenlivá oblačnosť so snehovými prehánkami, prechodne aj
s trvalejším snežením. Denné teploty od -13 vo vysokých polohách do -3 stupňov v podhorí.

Slnko
Východ: 05:29 hod / Západ: 18:00 hod
********************************

Driving conditions are good mostly wet. Up in the mountains there is a possibility of icy roads. Be careful.

It will be cloudy with snow showers in the mountains today. Daily temperatures from thirteen below zero to three degree.

There are bad conditions for hiking and climbing in the mountains because of the new snow, but Slovak Paradise and Stredne Beskydy.

Rescue service warns there is a serious danger of avalanches. They do NOT recommend hiking in higher altitudes, nor valleys.

Spis castle is already open. Tourist can visit castle and admire beautiful castle exposition and chapel. Castle is open from 10am to 3pm.

The Sun rose at twenty nine minutes past five, it will set at six p.m.