Thursday, March 27, 2008

Tourist News

8:30 27.03.2008

V Prešovskom kraji sú stále veľmi dobré podmienky na lyžovanie v týchto strediskách: Liptovská Teplička, , Svit - Lopušná dolina Vo Vysokých Tatrách: Bachledova dolina, Ždiar-Strednica , Štrbské pleso,Lomnické sedlo, Tatranská Lomnica – Jamy, viac na snowski.sk


Na Chopku -9°C Zamračené Sneženie , na Lomnickom štíte -13°C zamračené Sneženie , na Štrbskom plese -5°C zamračené Sneženie , a v Poprade -3°C Takmer zamračené Sneženie

Dnes bude vo Vysokých Tatrách Prevažne oblačno, miestami s občasným snežením alebo snehovými prehánkami, na podhorí zrážky aj zmiešané.
Vietor 2 až 6 m/s, vo vysokých polohách 5 až 9 m/s.

Najvyššie teploty – 8 až + 5

V Slovenských horách sú obmedzené podmienky na turistiku, lezenie, lyžiaske túry kvôli silnému sneženiu a vysokej vrstve nového snehu.Trvá zvýšené lavínové nebezpečenstvo t.j. 3 stupeň.
Dobré podmienky na turistiku sú len v Slovenskom raji.

Spišský hrad je už otvorený. Turisti si zatiaľ nemôžu pozrieť hradnú expozíciu a kaplnku. Prístupná je vyhliadková veža. Hrad je otvorený denne od 10:00 do 15:00 bez lektorského výkladu.
Cesty na území Slovenska sú zjazdné, suché až vlhké, miestami mokré. Na strednom a východnom Slovensku je na cestách vo vyšších polohách kašovitá až utlačená vrstva snehu do 5cm.

********************************

Very good conditions for skiing are in these places:Liptovská Teplička, , Svit - Lopušná dolina Vo Vysokých Tatrách: Bachledova dolina, Ždiar-Strednica , Štrbské pleso,Lomnické sedlo, Tatranská Lomnica – Jamy , More at snowski.sk

Driving conditions are good mostly wet. Up in the mountains there is a possibility of icy roads. Be careful.


It will be cloudy with snow showers in the mountains today. Daily temperatures from 8 below zero to 5 degrees.

There are bad conditions for hiking and climbing in the mountains because of the new snow.
Good conditions for hiking are in Slovenský raj and Stredne Beskydy.

Rescue service warns there is a serious danger of avalanches. They do NOT recommend hiking in higher altitudes.

Spis castle is already open. Tourist are not able to admire exposition and chapel but observation tower is open. Castle is open from 10am to 3pm.