Monday, March 24, 2008

tourist news

7.30
Na Chopku -12 mrznúca hmla, na Lomnickom štíte -14 takmer zamračené, na Štrbskom plese -7hmla a v Poprade -2 oblačno

Cesty na území Slovenska sú zjazdné, suché až vlhké, miestami mokré. Na strednom a východnom Slovensku je na cestách vo vyšších polohách kašovitá až utlačená vrstva snehu do 5cm.

V Tatrách trvá zvýšené lavínové nebezpečenstvo. Tretí stupeň. Chodníky v nižších polohách sú miestami zľadovatelé. Po silnom snežení a pre vysokú vrstvu nového snehu sú obmedzené podmienky na turistiku, lezenie, lyžiaske túry.

V Tatrách dnes bude Premenlivá veľká oblačnosť so snehovými prehánkami, prechodne aj s trvalejším snežením. Denné teploty od -17 vo vysokých polohách do +1 stupňa v podhorí.

Dnes môžete navštíviť Važeckú jaskyňu. Je jednou z najznámejších jaskýň na severnom Slovensku. Hoci dĺžkou patrí medzi kratšie sprístupnené jaskyne, je v nej bohatá kvapľová výzdoba, kosti jaskynných medveďov, a vzácna jaskynná fauna.

Slnko
Východ: 06:31 hod / Západ: 17:59 hod
************************************
Driving conditions are good mostly wet. Up in the mountains there is a possibility of icy roads. Be careful.

It will be cloudy with snow showers in the mountains today. Daily temperatures from seventeen below zero to one degree.

There are bad conditions for hiking and climbing in the mountains because of the new snow.

Rescue service warns there is a serious danger of avalanches. They do NOT recommend hiking in higher altitudes, nor valleys.

You can visit Važecká Cave today. It is one of the most known caves inthe northern Slovakia. It is known by remarkable findings of cave bear bones, as well as by rare cave fauna. Regular admissions are at nine thirty, twelve, twelve thirty and two p.m

The Sun rose at thirty one minutes past six, it will set at one minute to six p.m.