Friday, March 28, 2008

tourist news

8.30
Cesty na území Slovenska sú zjazdné, suché až vlhké, miestami mokré. Na strednom a východnom Slovensku je na cestách vo vyšších polohách kašovitá až utlačená vrstva snehu do 2cm.

Na Chopku -5 malá oblačnosť, na Lomnickom štíte -8 takmer zamračené, na Štrbskom plese 4 oblačno a v Poprade 4 hmla

V Tatrách trvá zvýšené lavínové nebezpečenstvo. Tretí stupeň. Chodníky v nižších polohách sú miestami zľadovatelé. Po snežení a pre vysokú vrstvu nového snehu sú obmedzené podmienky na turistiku, lezenie, lyžiarske túry. Dobré podmienky na turistiku sú len v Slovenskom raji a v Stredných Beskydách.

V Tatrách dnes bude Veľká, miestami zmenšená oblačnosť. Miestami slabý občasný dážď, od cca 1100 m slabé sneženie. Denné teploty od -7 vo vysokých polohách do +7 v pdhorí.

Napriek rekonštrukčným prácam je už otvorený aj Kežmarský hrad. Opravy hradu by mali ukončiť do začiatku letnej turistickej sezóny. Po rekonštrukcii pribudnú na hrade nové expozičné a výstavné priestory.

Slnko
Východ: 06:25 hod / Západ: 19:03 hod
**********************************
It will be cloudy with show showers in the mountains today. Daily temperatures from seven below zero to seven degrees.

There are bad conditions for hiking and climbing in the mountains because of the new snow, but Slovak Paradise and Stredne Beskydy.

Rescue service warns there is a serious danger of avalanches. They do NOT recommend hiking in higher altitudes, nor valleys.

Even the reconstruction works is in progress the Kezmarok castle is open. All the works should be finished by the start of the tourist summer season. After the reconstruction you will be able to see new exposures and display facilities.

The Sun rose at twenty five minutes past six, it will set at three minutes past seven p.m.