Wednesday, October 31, 2007

tourist news

9.30
Na Chopku -2 sneží, na Lomnickom štíte -4 sneží, na Štrbskom plese 3 prší a v POprade 7 prší

Dobré podmienky na turisti sú dnes v Nízkych Tatrách, Slovenskom raji a Malej fatre. Vo vysokých a západných tatrách sú turistické podmienky obmedzené.

Od 1. novembra na území celého národného parku bude sezónna uzávera značkovaných turistických a náučných chodníkov. Otvorené zostanú len chodníky k vysokohorským chatám. Jedinou výnimkou je Chata pod Rysmi, ktorá bude od 1. novembra pre verejnosť uzavretá.

Vo vysokých polohách Vysokých Tatier je v žlaboch miestami do 25 cm snehu na zľadovateľom podklade. Zvýšte opatrnosť pri prechode vysokohorských sediel.

Navštíviť dnes môžete Spišský hrad patrí medzi najrozsiahlejšie hradné komplexy Európy a je najväčším hradom na Slovensku. Auto si mozte zaparkovat iba 10minut chodze od vstupnej brany.

V Tatrách dnes bude spočiatku zamračené a občasný dážď, od 1600 m sneženie.
Popoludní premenlivá oblačnosť a prehánky, od 1500 m snehové. Denné teploty od -troch vo vysokých polohách do 9 stupňov v podhorí.

******************************
It will be cloudy with raining in the mountains today. Daily temperatures from 1 to 11 degrees.

There are good conditions for hiking in Slovak paradise, Low Tatras and Malá Fatra.

There is a snow and ice in some places of higher altitudes in High Tatras.

The traditional tour of the Demänovská Cave of Liberty is opened between 9:30 - 14:00. Dobšinská Ice Cave is closed today.

You can visit Spis castle is the largest one in Slovakia and one of the largest castles in the Central Europe. You can park your car at a parking place that is only about 10 minutes far from the castle gate.

Today you can use Cable car from TATRANSKÁ LOMNICA to SKALNATÉ PLESO and from SKALNATÉ PLESO to LOMNICKÝ PEAK.