Tuesday, October 23, 2007

Tourist News

7:30 23.10.2007

Na Chopku 0 °C, na Lomnickom štíte -2°C, na Štrbskom plese 3°C a v Poprade 6°C.

Vo Vysokých Tatrách dnes bude prevažne veľká oblačnosť a miestami dážď, na hrebeňoch sneženie. Severovýchodný až východný vietor 2 až 5, v stredných a vysokých polohách 6 až 12 m/s.
Najvyššie teploty 0 až 8 stupňov

Podmienky na turistiku sú dobré v Slovenskom raji, Malej a Veľkej Fatre. Vo Vysokých, Nízkych a Západných tatrách sú podmienky obmedzené.

Vo vysokých polohách Vysokých Tatier je v žlaboch miestami do 25 cm snehu na zľadovateľom podklade. Zvýšte opatrnosť pri prechode vysokohorských sediel.

Dnes môžete navštíviť Spišskú Sobotu v Poprade. Najstaršou stavbou Spišskej Soboty je kostol sv. Juraja, ktorý bol pôvodne románskym farským kostol s gotickou a barokovu prestavbou. V kostole je oltár Majstra Pavla z Levoče. Pri kostole stojí aj renesančná zvonica. V Historickej časti centra Popradu je aj Dom, v ktorom bol ubytovaný kráľ Matej Korvín.

******************************

It will be cloudy and rainny in the mountains today. Daily temperatures from zero to 8 degrees.

There are good conditions for hiking in slovak paradise. In High, Low and West tatras are not very goog conditions for hiking.

There is a snow and ice in some places of higher altitudes in High Tatras. Be careful on the tourist pathways after snowing.

Today you can visit Spisska Sobota just on the outskirts of Poprad. The oldest building there is Saint George’s church. Inside, there is an altar from Master Paul, from Levoca. Next to the church is the renaissance bell tower.