Thursday, October 25, 2007

tourist news

26.10 7.30
Na Chopku -3, na Lomnickom štíte na Štrbskom plese 0 a v Poprade 4

Podmienky na turistiku sú v Slovenskom raji a Malej Fatre. Vo Vysokých, Nízkych a Západných tatrách sú podmienky obmedzené.

Vo vysokých polohách Vysokých Tatier je v žlaboch miestami do 25 cm snehu na zľadovateľom podklade. Zvýšte opatrnosť pri prechode vysokohorských sediel.

Demänovská jaskyňa Slobody je otvorená od pol 10-tej do 2-hej popoludní. Dobšinská ľadová jaskyňa je dnes zatvorená.

Navštíviť dnes môžete Spišskú Sobotu v Poprade. Najstaršou stavbou Spišskej Soboty kostol sv. Juraja. Pôvodne románsky farský kostol s gotickou a barokovu prestavbou. V kostole je oltár Majstra Pavla z Levoče. Pri kostole stojí aj renesančná zvonica.

V Tatrách dnes bude malá oblačnosť, na podhorí však prevažne hmlisto alebo zamračené nízkou oblačnosťou. Ojedinele slabé mrholenie. Denné teploty od 2 do 5 stupňov
******************************
It will be cloudy and misty in the mountains today. Daily temperatures from two to five degrees.
There are good conditions for hiking in slovak paradise. In High, Low and West tatras are not very good conditions for hiking.

There is a snow and ice in some places of higher altitudes in High Tatras. Be careful on the tourist pathways after snowing.

Today you can visit Spisska Sobota just on the outskirt of Poprad. The oldest building of Spisska Sobota is Saint George’s church. Inside you can find altar from Master Paul from Levoca. Next to the church is renaissance bell tower.

The traditional tour of the Demänovská Cave of Liberty opened between 9:30 - 14:00.
Dobšinská Ice Cave is closed today.