Wednesday, April 25, 2007

Pripravila Denisa Kováčiková Šerfelová

25.04.2007 18:00

Dnes sa svet naposledy rozlúčil so zosnulým bývalým ruským prezidentom Borisom Jeľcinom, ktorý zomrel v pondelok na infarkt vo veku 76 rokov. V krajine vyhlásili štátny smútok a zástavy boli zvinuté na pol žrde. TV stanice zrušili všetky zábavné programy a smútočný obrad bol odvysielaný v priamom prenose.

Európska únia bude počas nadchádzajúceho summitu tlačiť na Spojené štáty, aby splnili svoj sľub a zaradili všetky členské krajiny únie do svojho bezvízového programu. Z 27 členov EÚ je do programu zaradených iba 15 krajín, ktorých obyvatelia môžu cestovať do Štátov bez víz.

Popradskí policajti aj dnes zasahovali v Tichej a Kôprovej doline vo Vysokých Tatrách. Zakročili proti tým, ktorí nerešpektovali zákaz vstupu do priestoru, kde prebieha ťažba kalamitného dreva. Z ich strany došlo k páchaniu priestupku proti poriadku v správe.

Blokovaním prác v Tichej a Kôprovej doline vo Vysokých Tatrách aktivistami vznikli spracovateľským firmám škody za viac ako 600 tisíc korún. Štátne lesy TANAP-u budú po konečnom vyčíslení vymáhať škody jednotlivo od tých, ktorí sa na zastavení prác v Tichej a Kôprovej doline priamo podieľali.

euro 33,66 amer dolár 24,66 brit libra 49,42

Do Moskvy dnes odcestovalo 18 slovenských hokejových reprezentantov. Pätica útočníkov Marián Gáborík, Pavol Demitra a Branko Radivojevič z Minnesoty, Marián Hossa z Atlanty a Miroslav Šatan z New York Islanders sa k tímu pripoja neskôr. Marián Hossa s Demitrom do Moskvy pricestujú počas víkendu a úvodný duel nestihnú.

Basketbalová extraliga mužov pokračuje 3. zápasmi semifinále play off. Hrá sa na tri víťazné stretnutia. O šiestej proti sebe nastúpia:
Slávia TU Košice - Spišská Nová Ves - stav série 1:1
Inter Bratislava - E.S.O. Lučenec - stav série 1:1

Extraliga basketbalistiek má na programe zápas o 1. miesto. Od piatej hrajú MBK Ružomberok - K Cero V.O.D.S. Košice, stav série 1:2.
o 3. miesto budú od šiestej hrať: ŽBK Poprad - Inpek UKF Nitra - stav série 1:2

V semifinále Ligy majstrov sa o 20.45 stretnú FC Chelsea - FC Liverpool

POČASIE

N O C:
Jasno až polojasno, miestami zväčšená oblačnosť.
Najnižšia nočná teplota 8 až 3, na severe miestami okolo 1 stupňa.
Slabý premenlivý vietor.

Š T V R T O K:
Slnečno. Ráno a dopoludnia ojedinele hmla.
Najvyššia denná teplota 19 až 23 stupňov.