Sunday, September 28, 2008

tourist news

7.30
Na Chopku 1, na Lomnickom štíte -1, na Štrbskom plese 4, a v Poprade 3

Podmienky na túry sú dnes v Slovenskom raji a v Stredných Beskydách a vo Veľkej Fatre. TZCH v Tatrách sú nad pásmom lesa pod snehom. Od 1900 m.n.m je v pohoriach súvislá snehová pokrývka od poprašku do 10cm.

Tatry môžete obdivovať aj na bicykli. Vyskúšajte niektorú z cyklistických trás. Zo Ždiaru na Lysú Poľanu, zo Starého Smokovca na Hrebienok, alebo z Novej Lesnej do Veľkého Slavkova.

Navštíviť dnes môžete Spišskú Novú Ves. Nájdete tam kultúrne klenoty - Provinčný dom, Reduta, Galéria umelcov Spiša, Evanjelický kostol, Radnica a najvyššiu kostolnú vežu Slovenska (87m). V meste je aj ZOO, Galérie umelcov Spiša, Spišské múzeum a divadlo.

Jasno až polojasno. Ráno na podhorí miestami hmla alebo zamračené
nízkou oblačnosťou. Denné teploty od 0 vo vysokých polohách do 169 stupňov v podhorí.

***************************************

It will be sunny in the mountains today. From zero to sixteen degrees.

There are good conditions for hiking in Slovak Paradise and Stredne Beskydy. There are snow in higher altitudes until ten cm.

Discover Tatras and close surroundings a bit differently. Sit up the bike and leave yourself to be attracted by beauty of chalets, valleys and Tatra villages at more than 160 km biking tracks. You can go from Ždiar to Lysá Poľana. From Starý Smokovec to Hrebienok or from Nová Lesná to Veľký Slavkov.

You can visit town Spisska Nova Ves today. There are many historical buildings and the highest church tower in Slovakia (87m). (For fun moments go and visit ZOO.) Near Spisska Nova Ves is situated Spis castle.