Sunday, August 31, 2008

tourist news

8.30
Na Chopku 9 malá oblačnosť, na Lomnickom štíte 8 takmer zamračené, na Štrbskom plese 12 malá oblačnosť a v Poprade 11 malá oblačnosť

Povodeň strhla most medzi Tatranskou Javorinou a horárňou Podmuráň. V tomto úseku je postavená provizórna lávka. Pri prechode na turistický chodník modrá značka, smerom do doliny Zadných Meďodolov na Kopské sedlo buďte opatrní.


Z dôvodu poškodenia technických zariadení naďalej trvá uzáver tiesňavy Veľký Sokol. Pri pohybe v ostatných lokalitách doporučujeme dbať na vysokú opatrnosť.

Lanovky na Skalnaté pleso, do Lomnického sedla a na Lomnický štít dnes premávajú.

Tatry môžete obdivovať aj na bicykli. Vyskúšajte niektorú z cyklistických trás. Zo Ždiaru na Lysú Poľanu, zo Starého Smokovca na Hrebienok, alebo z Novej Lesnej do Veľkého Slavkova. Z Eurocampu Tatranec do Tatranskýc Matliarov, z Matliarov do Mlynčekov, z Bielej vody k chate pri Zelenom plese. Z Dolného Smokovca do Gerlachova, z Tatranskej Polianky na Sliezsky dom, alebo z Podbanského do Tichej alebo Kôprovej doliny.

V Tatrách dnes bude jasno až polooblačno, popoludní od západu pribúdanie vysokej
oblačnosti. Denné teploty od 8 vo vysokých polohách do 22 stupňov v podhorí.

**********************************
It will be sunny to cloudy in the mountains today. Daily temperatures from 8 to 22 degrees.

There are good conditions for hiking in all slovak mountains.

The lifts to Skalnaté pleso, to Lomnické sedlo and Lomnický štít are working today.

Sit up the bike and enjoy Slovak mountains. You can go from Ždiar to Lysá Poľana. From Starý Smokovec to Hrebienok or from Nová Lesná to Veľký Slavkov. You can go from Eurocamp Tatranec to Tatranské Matliare, from Matliare to Mlynčeky, or from White water to chalet at Green Tarn. You can go from Dolný Smokovec to Gerlachov, from Tatranská Polianka to Sliezsky house, of from Podbanské to Dill or Silent Valley.

There is a danger pathway between Tatranská Javorina and Podmuráň and the pathway from Zadné Meďodoly to Kopské sedlo. Be careful.

The gap Veľký Sokol in Slovak Paradise is closed.