Thursday, August 21, 2008

tourist news

9.30
Na Chopku 8, na Lomnickom štíte 4, na Štrbskom plese 15 a v Poprade 19

Podmienky na turistiku sú dobré vo všetkých slovenských horách.

V Slovenskom raji je stále uzavretá tiesňava Veľký Sokol. Sú tam poškodené technické zariadenia. Aj v ostatných lokalitách buďte opatrní.

V Tatrách môžete vyskúšať niektorú z cyklistických trás. Zo Ždiaru na Lysú Poľanu, zo Starého Smokovca na Hrebienok, alebo z Novej Lesnej do Veľkého Slavkova. Z Eurocampu Tatranec do Tatranskýc Matliarov, z Matliarov do Mlynčekov, z Bielej vody k chate pri Zelenom plese. Z Dolného Smokovca do Gerlachova, z Tatranskej Polianky na Sliezsky dom, alebo z Podbanského do Tichej alebo Kôprovej doliny.

Slovenské jaskyne sú dnes otvorené. Pravidelné vstupy od 9-tej do 16-tej. Demänovská jaskyňa Slobody je zatvorená do odvolania pre rekonštrukciu chodníka.

Lanovky na Skalnaté pleso, do Lomnického sedla a na Lomnický štít dnes premávajú.

V Tatrách dnes bude oblačno časom polooblačno. Denné teploty od 8 vo vysokých polohách do 23 stupňov v podhorí.

***********************************
It will be cloudy in the mountains today. Daily temperatures from eight to 23 degrees.

There are good conditions for hiking in all slovak mountains. The gap Veľký Sokol in Slovak Paradise is closed.

The lifts to Skalnaté pleso, Lomnické sedlo and to Lomnický štít are working today.

The slovak caves are open today besides Demänovská cave of Liberty.

Sit up the bike. You can see beauty of chalets, valleys and Tatra villages at more than 160 km biking tracks. You can go from Ždiar to Lysá Poľana. From Starý Smokovec to Hrebienok or from Nová Lesná to Veľký Slavkov. You can go from Eurocamp Tatranec to Tatranské Matliare, from Matliare to Mlynčeky, or from White water to chalet at Green Tarn. You can go from Dolný Smokovec to Gerlachov, from Tatranská Polianka to Sliezsky house, of from Podbanské to Dill or Silent Valley.