Saturday, July 28, 2007

Pripravila Katarína Plavčanová

12.00
Z Pekingu dnes vycestovala do Severnej Kórey druhá skupina expertov Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu. Má sledovať uzatvorenie jediného jadrového reaktora v krajine slúžiaceho na výrobu plutónia. Šesťčlenný tím nahradí prvú skupinu inšpektorov, ktorá odletela do Severnej Kórei 12. júla.

Počas živého televízneho prenosu z policajného prenasledovania v centre amerického mesta Phoenix sa včera zrazili dva spravodajské vrtuľníky. Zrútili do parku a začali horieť. Pri nehode zahynuli všetci štyria členovia posádky. Padajúce vrtuľníky nezranili žiadne ďalšie osoby.

Celkovo 23 osôb utrpelo zranenia pri včerajšej zrážke železničného motorového vozňa s Tatrovkou na železničnom priecestí pri U.S. Steel v Košiciach smerom do Hanisky. Požitie alkoholu u vodiča tatrovky, ktorý vošiel na priecestie napriek svetelnej signalizácii, dychová skúška nepotvrdila. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia.

Slovenský hokejový obranca Milan Jurčina podpísal novú dvojročnú zmluvu s Washingtonom. Finančné podmienky kontraktu Capitals nezverejnili.

V záverečný deň Európskeho olympijského festivalu mládeže v Belehrade sa medailová zbierka slovenskej výpravy rozšírila o dve strieborné a jednu bronzovú medailu. Výprava s 54 športovcami prinesie dnes popoludní do Bratislavy osem vzácnych kovov, čo je doteraz najväčším úspechom v histórii tohto multišportového podujatia pre mládež vo veku 13 - 17 rokov.