Monday, March 26, 2007

Pripravila Sylvia Galajda

26.3. 18:00 Dobrý večer

Irán informoval, že vypočúval 15 zadržaných britských námorníkov, ktorých obviňuje z nezákonného narušenia svojich teritoriálnych vôd.
Veľká Británia zvyšuje tlak

Hlavné severoírske protestantské a katolícke strany, že sa dohodli na obnovení autonómnej vlády v Belfaste od 8. mája.

Pri útoku šiitských povstalcov na sunnitskú islamskú školu v nepokojnom jemenskom regióne prišli o život dvaja študenti z Británie a Francúzska a jeden alžírsky študent utrpel zranenia.

Na lyžovačke v Západných Tatrách na zjazdovke Zverovka - Spálená dnes predpoludním zahynul 40-ročný český lyžiar. V Západných Tatrách je to prvé smrteľné zranenie lyžiara priamo na svahu.

Na Popradskej železničnej stanici je odvčera výstava. Pozostáva z dvoch dobových vagónov – dobytčiakov. Sú identické s tými, ktoré sa používali pri transportoch Židov počas druhej svetovej vojny.

Euro si zajtra podľa NBS kúpite za 33,63, americký dolár za 25,35 a britskú libru za 49,72 halierov.

Hokejisti SkiPark MHK Kežmarok zvíťazili v úvodnom stretnutí finále I. ligy na ľade Spišskej Novej Vsi 5:1 a ujali sa vedenia 1:0 na zápasy.

***počasie***

V noci a zajtra bude jasno až polojasno, miestami zväčšená oblačnosť. V noci klesnú teploty na 0 až -2, cez deň vystúpia na 15, na horách na 4 stupne. Fúkať bude severovýchodný až východný vietor 2 až 5 m/s.