Friday, March 30, 2007

Pripravila Denisa Kováčiková Šerfelová

30.03.2007 11:00

Izraelský premiér Ehud Olmert označil novú arabskú mierovú zmluvu za "revolučnú zmenu", zároveň opäť odmietol akýkoľvek návrat palestínskych utečencov do Izraela. Mierový plán, ktorý schválili arabskí lídri na summite v Rijáde ukázal, že mnoho arabských štátov zistilo, že "Izrael pravdepodobne nie je najväčší svetový problém, ako sa pôvodne domnievali".


Šestnásťročný Berlínčan zomrel na otravu alkoholom. v jednom podniku sa opil do bezvedomia. Údajne vypil okolo päťdesiat pohárikov tequily, pričom v krvi mu namerali 4,8 promile alkoholu. V nemocnici ležal v kóme takmer mesiac. Podľa hovorkyne nemocnice zomrel na následky zlyhania krvného obehu.


Košickým policajtom sa podarilo zadržať zlodejov, ktorí sa vlámali do jedného košického zlatníctva a ukradli zlato, šperky a drahé kamene v hodnote približne desať miliónov korún. Krádež sa stala v noci z 24. na 25. marca. Z krádeže je obvinený 30-ročný bývalý policajt, 28-ročný Marek K., ktorý bol sedemkrát súdne trestaný a 33-ročný Marek L., ktorý bol dvakrát trestne stíhaný.


Do podujatia s názvom Noc s Andersenom sa tento rok prvýkrát zapojí aj Knižnica v Liptovskom Mikuláši. Dnešnú noc strávi 21 detí v knižnici. Najväčšou atrakciou by malo byť hľadanie rozprávkového pokladu priamo v knižnici.

Hokejisti SkiPark MHK Kežmarok zvíťazili vo štvrtok v treťom finálovom stretnutí I. ligy nad tímom HK Spišská Nová Ves 6:2 a v sérii sa tak ujali vedenia 2:1 na zápasy. Štvrtý duel, v ktorom sa ešte nemôže rozhodnúť (hrá sa na štyri víťazstvá), je na programe dnes o 17.30 h opäť v Kežmarku.



V prvom finálovom zápase play off extraligy sa dnes stretnú hokejisti Slovana a Trenčína. Boj o titul sa začne o piatej večer.


Populárna internetová stránka YouTube zverejnila mená víťazov, ktorým udelila ceny za najlepšie videá. Americká rocková skupina OK Go vyhrala v kategórii najkreatívnejšie video. Ocenené bolo aj video Free Hugs Campaign, podporujúce ľudský kontakt a objatie v súčasnej neosobnej dobe,

Medzi víťazmi boli i Thewinekone, ktorý získal cenu za najlepší komentár a Smosh za najkomediálnejšie video, stvárňujúce muža, opusteného na ostrove. Animácia Kiwi! bola ocenená ako najrozkošnejšie video. Ceny sa udeľovali podľa hlasovania návštevníkov.

*********************************

Polojasno až oblačno a ojedinele slabé zrážky. Na východe prevažne malá oblačnosť. Ojedinele hmla. Slabý vietor 3 až 7 m/s. Najvyššia denná teplota 10 až 14 stupňov.