Thursday, March 29, 2007

Pripravila Denisa Kováčiková Šerfelová

29.03.2007 11:00
Taiwanská viceprezidentka Annette Luová dnes povedala, že ak sa stane novou taiwanskou prezidentskou, bude používať feminizmus ako nástroj na zmiernenie desaťročia trvajúceho napätie so susednou Čínou, ktorá predstavuje pre ostrov najväčšiu bezpečnostnú hrozbu. Luová, ktorá je terčom priamej kritiky Pekingu, povedala, že rivali by sa mali k sebe správať ako "príbuzní a susedia."

Projekt Detský čin roka 2007 štartuje v poradí ôsmy ročník. Zapojiť sa doň môžu všetci školáci. Stačí, ak zareagujú na výzvu, ktorá v týchto dňoch prichádza do škôl. O svojom dobrom skutku alebo o skutku svojho rovesníka, ktorý si všimli a chceli by ho oceniť, môžu deti napísať do konca júna

Deti postihnuté cukrovkou zo Spišskej Novej Vsi sa v najbližších dňoch stanú adoptívnymi rodičmi dikobraza indického v miestnej zoologickej záhrade. Noví rodičia si vyberali s dávkou symboliky. Deti si denne pichajú aj niekoľko ihiel, ktorých má práve dikobraz na sebe neúrekom.

Po druhýkrát v tomto roku sa dnes zídu poslanci Mestského zastupiteľstva v Poprade. Zaoberať sa budú hospodárením a záverečným účtom mesta za rok 2006. Rozhodnú aj o vstupe mesta do spoločnosti Tatrasun, ktorá by mala zrekonštruovať a zmodernizovať futbalový štadión v Poprade.

Popradskí poslanci tiež rozhodnú o zrušení jednej zo základných škôl. Horúcim kandidátom je škola Francisciho, bývalá Fučíkova.

Dnes sa začína 31.ročník Popradskej hudobnej jari. Divákom sa predstaví 11-členný maďarský komorný súbor. V programe zaznejú nielen skladby svetoznámych autorov, ale aj diela svetovej jazzovej a populárnej hudby.

V týchto chvíľach v Senci nastupuje výber 19-ročných slovenských futbalistov na medzištátne priateľské stretnutie. Hrať budú s rovesníkmi zo Švédska.


O pol šiestej večer bude pokračovať hokejové finále play off I. ligy 3. zápasom. O titul bojujú Kežmarok a Spišská Nová Ves. Stav série je zatiaľ 1:1.

************************
Prevažne oblačno, na východe polojasno. Miestami občasný dážď alebo prehánky, od 1 100 m snehové.
Najvyššia denná teplota 9 až 13 stupňov.
Teplota na horách vo výške 1 500 m okolo 0 stupňov.
Východný až juhovýchodný vietor 3 až 7 m/s