Wednesday, March 28, 2007

Pripravila Denisa Kováčiková Šerfelová

28.03.2007 16:00

Británia dnes informovala o prerušení všetkých kontaktov s Iránom v súvislosti so zadržiavaním 15 príslušníkov britských námorných síl. Ako informovala britská ministerka zahraničných vecí Margaret Beckettová, Británia bude pozorne sledovať každú politiku smerom k Iránu a bude postupovať nanajvýš opatrne.


Novým veľvyslancom Veľkej Británie a Severného Írska na Slovensku je Michael Roberts. Do úradu oficiálne nastúpi v auguste 2007. Roberts nastupuje po Judith Macgregorovej, ktorá sa vrátila na ministerstvo zahraničných vecí do Londýna.


Európska únia dnes uviedla, že bude pokračovať v prístupových rozhovoroch s Tureckom, ktoré od júna uviazli. Turecko bude pravdepodobne zajtra môcť začať rokovania o ďalšej z 35 kapitol, ktoré musí každá krajina ašpirujúca na členstvo v únii uzavrieť, aby sa dostala do eurobloku. Pôjde o kapitolu Priemyselná politika


Stovky izraelských policajtov dnes násilne vysídlili nelegálnych obyvateľov zrušenej židovskej osady na Západnom brehu Jordánu. Ukončili tak trojdňový zápas medzi vládou a židovskými osadníkmi, ktorí sa pokúšajú opäť obsadiť územie opustené počas odsunu Izraela z Pásma Gazy.


Železničná spoločnosť posilní osobnú železničnú dopravu počas veľkonočných sviatkov o 27 rýchlikov, ktoré budú premávať od štvrtka 5. apríla do utorka 10. apríla. Všetky posilové vlaky sú uvedené aj v cestovnom poriadku.


euro 33,52 amer dolár 25,11 brit libra 49,31


Basketbalová estraliga mužov dnes bude pokračovať prvými zápasmi - 1. kola štvrťfinále play off. Hrá sa na tri víťazné stretnutia. Stretnú sa:
BK Dolný Kubín - Slávia TU Košice
Inter Bratislava - MBK Handlová
Casta SPU Nitra - Spišská Nová Ves
E.S.O. Lučenec - Chemosvit Svit


V basketbalovej extralige žien sú dnes na programe druhé 1. kola štvrťfinále play off. Hrá sa na dve víťazné stretnutia:
Spartak Myjava - MBK Ružomberok - stav série 0:1
UMB Banská Bystrica - K Cero V.O.D.S. Košice - stav série 0:1
ŽBK Poprad - Cassovia Košice - stav série 1:0
Viktoria Košice - Inpek UKF Nitra - stav série 0:1


POČASIE

N O C:
Polojasno až oblačno a ojedinele slabé zrážky.
Najnižšia nočná teplota 3 až -2, na juhu miestami okolo 5 stupňov.

Š T V R T O K:
Prevažne oblačno, na východe polojasno. Miestami občasný dážď alebo prehánky, od 1 100 m snehové.
Najvyššia denná teplota 9 až 13 stupňov.
Teplota na horách vo výške 1 500 m okolo 0 stupňov.
Východný až juhovýchodný vietor 3 až 7 m/s