Sunday, March 25, 2007

Pripravila Sylvia Galajda

25.3. 9:00 Príjemný deň

Silné zemetrasenie, ktoré dnes ráno zasiahlo Japonsko, si vyžiadalo najmenej jednu obeť a 110 zranených, poškodilo budovy a vyvolalo malé vlny tsunami, ktoré zasiahli pobrežie.

V Poprade pokračujú spomienkové podujatia na prvý transport mladých žien a dievčat do nacistického koncentračného tábora Auschwitz.O 3-tej budú v Elektrárni otvorené výstavy Tibora Spitza a Ivana Kohlera. O 5-tej bude na železničnej stanici v Poprade pietna spomienka na prvý transport a večer o 8-mej pamätný pochod od bývalých kasární na železničnú stanicu v Poprade.

České aerolínie dnes začnú prevádzkovať leteckú linku medzi Prahou a Popradom. Spoločnosť pritom predĺži do Popradu súčasnú linku z Prahy do Sliača. Lietať budú denne s výnimkou soboty. Na palubu lietadla sa zmestí 46 cestujúcich.

Slovenská futbalová reprezentácia zvíťazila v dôležitom sobotňajšom stretnutí D-skupiny kvalifikácie o postup na ME 2008 v Nikózii nad domácim Cyprom 3:1 (0:1).

Hokejová I. liga vyvrcholí od dnešného večer finálovou sériou, ktorá bude aj súbojom o miestenku a postup do extraligy. Podľa očakávania sa stretnú HK Spišská Nová Ves a SkiPark MHK Kežmarok.