Thursday, March 29, 2007

Pripravila Denisa Kováčiková Šerfelová

29.03.2007 12:00

Európska únia by dnes mala pokračovať v prístupových rokovaniach s Tureckom a ukončiť tak osemmesačnú prestávku spôsobenú vytrvalým odmietaním Ankary otvoriť prístavy a letiská Cypru. Na stretnutí sa otvorí druhá z celkového počtu 35 kapitol, ktoré musí krajina pred vstupom do únie uzavrieť.

Veľká Británia požiadala Bezpečnostnú radu OSN, aby odsúdila zajatie 15 príslušníkov britského námorníctva v irackých vodách. K ich zatknutiu došlo v piatok a Irán tvrdí, že to bolo v iránskych a nie irackých výsostných vodách.

Projekt Detský čin roka 2007 štartuje v poradí ôsmy ročník. Zapojiť sa doň môžu všetci školáci. Stačí, ak zareagujú na výzvu, ktorá v týchto dňoch prichádza do škôl. O svojom dobrom skutku alebo o skutku svojho rovesníka, ktorý si všimli a chceli by ho oceniť, môžu deti napísať do konca júna

Deti postihnuté cukrovkou zo Spišskej Novej Vsi sa v najbližších dňoch stanú adoptívnymi rodičmi dikobraza indického v miestnej zoologickej záhrade. Noví rodičia si vyberali s dávkou symboliky. Deti si denne pichajú aj niekoľko ihiel, ktorých má práve dikobraz na sebe neúrekom.

Železničná spoločnosť posilní osobnú železničnú dopravu počas veľkonočných sviatkov o 27 rýchlikov, ktoré budú premávať od štvrtka 5. apríla do utorka 10. apríla. Všetky posilové vlaky sú uvedené aj v cestovnom poriadku.

Minister pôdohorspodárstva nariadil kontroly veľkonočného potravinárskeho tovaru
Kontrolóri sa zameriavajú na kvalitu mäsa a mäsových výrobkov, mlieka a mliečnych výrobkov, vajec ako aj čokoládových produktov a cukroviniek.

Slovenská koruna dnes ráno posilnila o desať halierov. Z otváracej úrovne 33,45 za EUR sa kurz dostal na 33,35 za EUR. "

O pol šiestej večer bude pokračovať hokejové finále play off I. ligy 3. zápasom. O titul bojujú Kežmarok a Spišská Nová Ves. Stav série je zatiaľ 1:1.

************************
Prevažne oblačno a ojedinele slabý dážď. Na východe slnečno.
Najvyššia denná teplota 7 až 12, na východe miestami okolo 14 stupňov.
Slabý, na západe východný až juhovýchodný vietor 4 až 8 m/s