Monday, December 15, 2008

tourist news

16.12. 7.30
Na Chopku -4 sneží, na Lomnickom štíte -5 sneží, na Štrbskom plese +2 po daždi so snehom a v Poprade +2 takmer zamračené

Lyžovačka je na Štrbskom plese na Chopku Sever a Juh, na Donovaloch, na Čertovici, vo Vrátnej a vo Zverovke

Vo vysokohorskom teréne všetkých pohorí na Slovensku trvá mierne lavínové nebezpečenstvo, druhý stupeň z päťdielnej medzinárodnej stupnice.

V Tatranskom národnom parku sú všetky značkované turistické chodníky uzavreté s výnimkou chodníkov po vysokohorské chaty, okrem Chaty pod Rysmi.

V roklinách Slovenského raja je zvýšený stav vody. Podmienky na turistiku sú tam obmedzené. Dobré podmienky na lyžiarske túry sú v Nízkych Tatrách.

V Tatrách dnes bude Polooblačno až oblačno. Ojedinele slabé zrážky. Denné tepltoy od -4 vo vysokých polohách do +4 stupňov v podhorí.

Slnko východ 7:22 západ 15:39
**********************************

It will be cloudy with occasional showers in the mountains today. From four below zero to four degrees.

There are good conditions for skiing in Štrbské pleso, Chopok North and South, Donovaly, Čertovica, Vrátna a Zverovka. More at snowski dot sk.

There are winter conditions in the mountains. There is a danger of avalanches in the mountains. The second degree of five.

All marked turist pathways in the Tatras National Park are closed except pathways to the huts. Pathway to Rysy chalet is also closed. Season closure will last until the 15th of June.

There are raised state of water in the narrows of Slovak Paradise. There are not good conditions for hiking there.
There are good conditions for skiing tour in Low Tatras.

The Sun rose at twenty two minutes past seven it will set at thirty nine minutes past three p.m.