Wednesday, December 17, 2008

Tourist News

8:30 18.12.2008

Dobrú Lyžovačku dnes môžete mať na Štrbskom plese, Ždiar, Donovaly, Chopok, Vrátna.

Na Chopku -2°C Zamračené sneženie, na Lomnickom štíte-3°C Zamračené sneženie, na Štrbskom plese 2°C zamračené a v Poprade 4°C Takmer zamračené

Dnes bude vo Vysokých Tatrách veľká oblačnosť až zamračené a dážď, od 1600 m sneženie.
Slabý vietor, od stredných polôh 3 až 7 m/s.

Najvyššie teploty - 5 až 5

Dobré podmienky na turistiku sú dnes v Malej a Veľkej Fatre a v Stredných Beskydách. Vysoké, Západné a Nízke Tatry , ale aj Slovenský Raj majú podmienky obmedzené.

Nad 1200m.n.m. je nový sneh, ktorý je veľmi nerovnomerne rozmiestnený. Od 01.11. platí sezónna uzávera turistických značkovaných chodníkov v Tatranskom Národnom parku.
S výnimkou chodníkov po vysokohorské chaty, okrem Chaty pod Rysmi.

Slovenská raj má zvýšený stav vody v tiesňavách ! Nebezpečné to je najmä v tiesňave Veľký Sokol! Roklinu Veľký Kyseľ je nepriechodná. Drevené rebríky v roklinách sú zľadovatelé, preto dbajte na zvýšenú opatrnosť.

Dnes je otvorená len jaskyňa Domica

********************************

Good condition for skiing are in Strbske pleso, Donovaly and Chopok, Vrátna.

It will be cloudy an rainny in higher altitude with snowing in the mountains today. Daily temperatures from 5 below zero to 5 degrees.

There are good conditions for hiking in Malaá and Veľká fatra and Stredné Beskydy.

In Higher altitude are winter conditions. There are icy pathways and snow.

All marked turist pathways in the Tatras National Park are closed except pathways to the huts. Pathway to Rysy chalet is also closed. Season closure will last until the 15th of June 2009.

In Slovak paradise is dengerous situation because of high wather in rivers. Dengerous is pathway in valley veľký Sokol. Valley Veľký Kyseľ is closed.

Slovak cave Domica is open today. Other caves are closed.