Thursday, May 31, 2007

Pripravila Katarína Plavčanová

16.00
RTI chystá novú reláciu o tanečnej hudbe. Supergroove bude prezentovať európskych DJ, tanečnú hudbu a interwiews s DJ-mi. Vysielať sa bude v piatky o 2-hej nadránom.

Ruský magnát Boris Berezovský, ktorý žije v ruskom exile, dnes vyhlásil, že účasť Kremľa na vražde bývalého špióna Alexandra Litvinenka je dnes "jasnejšia ako kedykoľvek predtým". Berezovského v tomto názore podľa jeho slov utvrdilo vystúpenie ďalšieho bývalého ruského agenta Andreja Lugového, ktorý dnes ráno v Moskve na tlačovej konferencii vyhlásil, že Litvinenkova smrť je dielom britských tajných služieb. Podľa Berezovského jeho vystúpenie jednoznačne prebehlo v réžii Kremľa.

Celý svet hľadá 4-ročnú Madeleine McCann, ktorú začiatkom mája uniesli priamo z hotela v portugalskom letovisku Algarve. Šokujúce informácie včera v ostro sledovanom prípade získali portugalskí vyšetrovatelia priamo zo Slovenska.
Muž spod Tatier im mal odovzdať presnú informáciu o úkryte dievčatka. Podľa informácií Nového Času ide o Popradčana, ktorý sa venuje vizionárstvu. Na prípad je uvalené informačné embargo.
Fínsko sa zajtra stane ďalšou Európskou krajinou, kde bude platiť zákaz fajčenia v kaviarňach a reštauráciách. Fínsko už v roku 1977 zakázalo fajčenie na verejených priestranstvách a pred 12-timi rokmi na pracoviskách.

Fajčiari stojaci na chodníkoch pred reštauráciami a barmi by sa mohli v budúcnosti stať realitou aj na Slovensku. Vláda totiž chystá prísnejší zákon. Slovensko by sa mohlo napokon pripojiť aj ku krajinám Európskej únie, ktoré zakázali fajčenie v baroch a reštauráciách. Podľa pripravovanej novely by sa malo fajčiť už len v priestoroch, ktoré budú mať stavebne oddelené fajčiarske časti. Množia sa však hlasy za úplný zákaz. Na novele pracuje Úrad verejného zdravotníctva. Vo vláde by sa mohla objaviť už v septembri a platiť by začala od budúceho roka.

Dvadsať osôb - pasažierov a členov posádky lietadla holandskej leteckej spoločnosti KLM - sa dnes zranilo turbulencií počas letu do Japonska. Na palube lietadla Boeing 777 bolo čase incidentu 275 osôb.

Predseda vládnej SNS Ján Slota pevne verí, že rezolúcia o Kosove, vychádzajúca z Ahtisaariho návrhu, v Bezpečnostnej rade OSN neprejde. Na tlačovej besede zdôraznil, že Srbsko nikdy nevymení Kosovo za členstvo v Európskej únii.

Hokejové majstrovstvá sveta v roku 2009 sa vo Švajčiarsku uskutočnia v Berne a Klotene, ktorý je predmestím Zürichu.

**********************

Aj v noci a zajtra bude polooblačno až oblačno, ojedinele prehánky alebo občasný dážď. Teploty zajtra vystúpia na 19 až 24, na horách okolo 13 stupňov.