Wednesday, May 30, 2007

Pripravila Denisa Šerfelová

30.05.2007 18:00

Ministri zahraničných vecí krajín G8 sa zišli pri Postupime, kde ich čakajú niekoľkohodinové rokovania. Ich predmetom majú byť otázky medzinárodných konfliktov a tiež ochrana klímy.

Bývalému šéfovi nebankových subjektov Horizont Slovakia a BMG Invest Vladimírovi Frunimu dnes potvrdil Najvyšší súd SR trest 11 a pol roka, ktorý mu ešte v januári vymeral Špeciálny súd v Pezinku. Rovnaký trest by si mal odsedieť aj jeho spoločník František Matik, ktorý je však na úteku

Na prvý päťhviezdičkový hotel vo Vysokých Tatrách sa v tomto období mení bývalý Liečebný dom Hviezdoslav na Štrbskom Plese. V zime 2008 by mal nový Grandhotel Kempinski Vysoké Tatry privítať prvých návštevníkov

Bardejovské Kúpele na slovenskej strane a poľské kúpele Krynica a Wysowa by mali v budúcnosti tvoriť kúpeľný okruh. Na dobudovaní siedmich kilometrov ciest, ktoré kúpele spoja, sa dnes dohodli predseda Prešovského samosprávneho kraja Peter Chudík a maršalek Malopoľského vojvodstva Marek Nawara.

euro 34,08 amer dolár 25,40 brit libra 50,13

Bývalý basketbalový majster Slovenska Chemosvit Svit má za sebou neúspešnú sezónu a v klube sa pripravujú zmeny. Klub sa lúči s Milošom Pažickým, ktorému sa skončila zmluva. Otázne je aj zotrvanie rozohrávača Martina Míčku. Nový kontrakt Svit podpísal s Draženom Klaričom.

Slovenský tenista Michal Mertiňák a Čech Petr Pála postúpili do 2. kola štvorhry mužov na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži. Americký pár Delic, Parrott zdolali za 71 minút 6:4, 6:4.

Daniela Hantuchová na stretnutí 1. kola dvojhry žien na turnaji Roland Garros v Paríži zdolala Chorvátku Jelenu Kostaničovú-Tošičovú 6:3, 6:1. Súperkou Daniely Hantuchovej v 2. kole dvojhry bude Oľga Pučkovová.

POCASIE

Najnižšia nočná teplota 12 až 8 st.
Zajtra
Polooblačno až oblačno a miestami prehánky, alebo občasný dážď, popoludní aj ojedinele búrky.
Najvyššia denná teplota 19 až 23 st.
Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 12 st.
Slabý vietor