Tuesday, May 29, 2007

Pripravila Denisa Šerfelová

29.05.2007 13:00

V areáli AquaCity Poprad dnes o štvrtej popoludní vyhodnotia 13. ročník celoštátnej súťaže Stavba roka 2007. Podľa väčšinového majiteľa AQC Jána Telenského, na 95 percent cenu získa práve AQC Poprad.

Rusko začne udeľovať víza niektorým žiadateľom z Gruzínska. Zmierni sa tak dočasné pozastavenie vydávania vstupných povolení z minulého roka, keď Rusko potrestalo bývalú sovietsku republiku za špionážny konflikt.

Na ministerstvo spravodlivosti dnes doručili obálku s neznámym bielym práškom. Potvrdilo sa však, že zadržaný prášok nebol nebezpečný; policajti spolu hasičmi preto preventívne opatrenia zrušili.

Po ročnej prestávke bude vo vynovenom amfiteátri vo Východnej 53. ročník Folklórneho festivalu Východná. Festival bude od 29. júna do 1. júla. Definitívne by sa mal predstaviť ako Medzinárodný - a to nielen vystúpením zahraničných súborov, ale aj účasťou zahraničných pozorovateľov významných folkloristických organizácií.

Cestujúci si budú môcť od piatka v piatich železničných staniciach požičať bicykle. Železničná spoločnosť otvorí požičovne bicyklov v staniciach Liptovský Mikuláš, Poprad - Tatry, Spišská Nová Ves, Dobšinská ľadová jaskyňa a Dedinky. Ak si cestujúci požičia bicykel v Poprade a Spišskej Novej Vsi, môže ho vrátiťaj v stanici Dedinky a Dobšinská ľadová jaskyňa naopak.

Po troch rokoch rekonštrukčných prác začína Grandhotel Bellevue v Starom Smokovci vo Vysokých Tatrách novú etapu. Kým v minulosti sa hotel zameriaval skôr na relaxačné a dovolenkové pobyty, v súčasnosti sa chce orientovať viac na biznis klientelu. Kvalitou ubytovania a poskytovaných služieb sa hotel zaradil medzi štvorhviezdičkové hotely.

Spoločnosť Tatranské lanové dráhy informuje, že zajtra bude lanovka STARÝ SMOKOVEC - HREBIENOK premávať až od 10:00.

Dnes o pol piatej bude 1. ročník Mítingu POPRADSKÝCH PLAVECKÝCH NÁDEJÍ. Organizuje ho AQUACITY KLUB PLÁVANIA POPRAD. Súťažiacimi budú deti z Popradu a okolia. Súťažiť budú v štyroch kategóriách.

****************

P O P O L U D N I E:
Prevažne oblačno, ojedinele prehánky, alebo občasný dážď.
Najvyššia teplota 21 až 26, na západe 16 až 21 st.
Prevažne južný vietor 3 až 7 m/s

Počasie vo vybraných letoviskách podľa stránky počasie.sk:
Hurgada - slnečno - do 35 st
Rodos - slnečno - do 23 st
Split - dážď - 15 až 18
Burgas - dážď - teploty do 23 st

prší aj v Londýne a Paríži, teploty do 17 st C