Tuesday, May 29, 2007

Pripravila Denisa Šerfelová

29.05.2007 14:00

Imigranti z Európy tvoria na britských ostrovoch gettá. Z najnovšieho prieskumu o integrácií prisťahovalcov vyplýva, že základným problémom je aj naďalej jazyk. Tretina opýtaných nehovorí po anglicky, a každý štvrtý imigrant neudrživa žiaden kontakt s Britmi. Prichádzajúci z východnej Európy často nerozumejú právnym veciam a takmer 30% imigrantov sa dodnes nezaregistrovalo a nemôže sa v prípade choroby spoliehať na britskú zdravotnícku pomoc.

Rusko začne udeľovať víza niektorým žiadateľom z Gruzínska. Zmierni sa tak dočasné pozastavenie vydávania vstupných povolení z minulého roka, keď Rusko potrestalo bývalú sovietsku republiku za špionážny konflikt.

Na ministerstvo spravodlivosti dnes doručili obálku s neznámym bielym práškom. Potvrdilo sa však, že zadržaný prášok nebol nebezpečný; policajti spolu hasičmi preto preventívne opatrenia zrušili.

V areáli AquaCity Poprad dnes o štvrtej popoludní vyhodnotia 13. ročník celoštátnej súťaže Stavba roka 2007. Podľa väčšinového majiteľa AQC Jána Telenského, na 95 percent cenu získa práve AQC Poprad.

Cestujúci si budú môcť od piatka v piatich železničných staniciach požičať bicykle. Železničná spoločnosť otvorí požičovne bicyklov v staniciach Liptovský Mikuláš, Poprad - Tatry, Spišská Nová Ves, Dobšinská ľadová jaskyňa a Dedinky. Ak si cestujúci požičia bicykel v Poprade a Spišskej Novej Vsi, môže ho vrátiťaj v stanici Dedinky a Dobšinská ľadová jaskyňa naopak.

Spoločnosť Tatranské lanové dráhy informuje, že zajtra bude lanovka STARÝ SMOKOVEC - HREBIENOK premávať až od 10:00.

Včera bolo na cestách prešovského kraja 28 dopravných nehôd. 7 ľudí sa pri nich zranilo. Materiálne škody sa vyšplhali na viac ako milión 700 tisíc.

Dnes o pol piatej bude 1. ročník Mítingu POPRADSKÝCH PLAVECKÝCH NÁDEJÍ. Organizuje ho AQUACITY KLUB PLÁVANIA POPRAD. Súťažiacimi budú deti z Popradu a okolia. Súťažiť budú v štyroch kategóriách.

****************

P O P O L U D N I E:
Prevažne oblačno, ojedinele prehánky, alebo občasný dážď.
Najvyššia teplota 21 až 26, na západe 16 až 21 st.
Prevažne južný vietor 3 až 7 m/s


Počasie vo vybraných letoviskách podľa stránky počasie.sk:
Hurgada - slnečno - do 35 st
Rodos - slnečno - do 23 st
Split - dážď - 15 až 18
Burgas - dážď - teploty do 23 st

prší aj v Londýne a Paríži, teploty do 17 st C