Saturday, May 26, 2007

Pripravil Michal Novák

12:00 26.05.2007

Niekoľko tisíc vojakov ministerstva vnútra, ktorých veliteľ je lojálny ukrajinskému prezidentovi Viktorovi Juščenkovi, sa presúva do hlavného mesta Kyjev bez ohľadu na rozkazy ministra vnútra. Ministerstvo vnútra je lojálne prezidentovmu rivalovi, premiérovi Viktorovi Janukovyčovi.

Tisíce Turkov sa dnes zhromaždili na poslednom zo série celonárodných protestov proti proislamskej tureckej vláde. Demonštrácia v Denizli nasleduje po masívnych protestoch v štyroch najväčších tureckých mestách. Parlamentné voľby sú naplánované na 22 júla.

V nedeľu sa naplno začína druhý grandslamový tenisový vrchol roka - Roland Garros. Najväčšími favoritmi na zisk parížskych titulov sú Rafael Nadal a Jelena Jankovičová. Víťazi si odnesú po 1 milióne eur.

Včera si v prípravnom zápase Anglicka zranil členok Aaron Lennon, čo by mohlo privodiť nečakaný návrat bývalého kapitána Albiónu Davida Beckhama späť do dresu národného tímu v dvojzápase - priateľskom súboji proti Brazílii a v kvalifikačnom dueli 6. júna v Estónsku.