Wednesday, November 26, 2008

tourist news

7.30
Na Chopku -4 mrznúca hmla, na Lomnickom štíte -6 mrznúca hmla, na Štrbskom plese -6 vzdialená hmla a v Poprade -5 oblačno

Dobré podmienky na turistiku sú dnes v Slovenskom Raji, vo Veľkej Fatre a v Stredných Beskydách. Vysoké, Západné a Nízke Tatry majú podmienky obmedzené.

Vo Vysokých Tatrách je nad 1000 m.n.m. nový sneh. Od 1.11. platí sezónne uzávery turistických značkovaných chodníkov. V horách sú zimné podmienky.

V Tatranskom národnom parku sú všetky značkované turistické chodníky uzavreté s výnimkou chodníkov po vysokohorské chaty, okrem Chaty pod Rysmi.

Na Slovensku sa zatiaľ lyžuje na jedinom mieste na Štrbskom plese. Sezóna v najväčšom lyžiarskom stredisku Jasná Nízke Tatry sa rozbehne v piatok 28. novembra a prvá lyžovačka bude zadarmo. Podmienky zlepšuje aj prírodný sneh.

Slovenské jaskyne sú dnes zatvorené, okrem Domice. Pravidelné vstupy od 9:30 do 14-tej.

V Tatrách dnes bude Oblačno až zamračené a časom slabé sneženie. Denné teploty od -5 vo vysokých polohách do +1 stupňa v podhorí.

Slnko východ 7:01 západ 15:44

*******************************
It will be from cloudy to sunny in the mountains today. From five below zero to one degree.

There are good conditions for hiking in Slovenský Raj, Veľká Fatra and Stredné Beskydy.

There is new snow in higher altitudes of High Tatras. The pathways could be icy. There are winter conditions in the mountains.

If you want to ski, Štrbské pleso is the only place around here where you can go to. The largest ski resort Jasna in Low Tatras is opening their winter season on Friday the 28th of November. Skiing is for the whole day for free. There are very good snow conditions.

All marked turist pathways in the Tatras National Park are closed except pathways to the huts. Pathway to Rysy chalet is also closed. Season closure will last until the 15th of June 2009.

The Slovak caves are closed, besides Domica. Regular admissions from nine thirty to two p.m.

The Sun rose at one minute past seven, it will set at forty four minutes past four p.m.