Friday, November 28, 2008

Pripravil Michal Novák: Ján Telenský svoj podiel v Aquacity nepredáva

14:00 28.11.2008

Podnikateľ Ján Telenský jednoznačne poprel správy o predaji Aquacity Poprad. Pod Tatrami plánuje ďalšie investície.

Národná rada schválila návrh štátneho rozpočtu na budúci rok. Zákon roka je prvýkrát v histórii Slovenskej republiky zostavovaný v spoločnej európskej mene. Štát by mal podľa schváleného rozpočtu v budúcom roku hospodáriť s príjmami 13,099 mld. eur a výdavkami 14,109 mld. eur. Deficit štátneho rozpočtu je tak pre budúci rok rozpočtovaný na úrovni 1,009 mld eur.

Indická armáda zaútočila na časť hotelu Taj Mahal v Mumbaji, kde sa stále zdržiava najmenej jeden militant. Vojaci odpálili do okien štyri granáty, militant alebo militanti opätovali streľbu. Informuje o tom agentúra AFP, ktorej fotografka bola pri streľbe zranená a museli ju previezť do nemocnice.

Oberoi Trident, druhý hotel, na ktorý teroristi zaútočili, sa podarilo indickej armáde dostať pod kontrolu. Pri tejto operácii vojaci zabili dvoch teroristov. Z hotela už predtým evakuovali desiatky hostí, väčšina z nich boli občania západných krajín.
Celkový počet obetí stredajších útokov islamských militantov na ciele v indickom Mumbaji sa v zvýšil na 143 po tom, čo policajti našli v jednom z luxusných hotelov, na ktoré militanti zaútočili, ďalších 24 mŕtvych tiel.

Demonštranti na medzinárodnom letisku v thajskej metropole Bangkok súhlasili s rozhovormi s tamojšími najvyššími predstaviteľmi, ktoré by sa mali uskutočniť v sobotu. Tisícky policajtov sa zhromaždili pred letiskom Suvarna bhumi po tom, ako ho od utorka okupujú protivládni aktivisti. Pre jeho blokádu uviazlo v krajine viac ako 90 tisíc turistov.

Veľká Británia odkúpila 58-percentný podiel v banke Royal Bank of Scotland za 15 mld. libier, pričom investori o podhodnotené akcie záujem neprejavili. Podpora spoločnosti zo strany štátu sa tak stala najnovším krokom európskych krajín a USA v snahe pomôcť problémovým bankám a zastaviť dôsledky globálnej hypotekárnej krízy.

V Poprade dnes primátor Anton Danko Odovzdával špeciálne ceny ľuďom, ktorí sa podieľali na rozvoji mesta. Na Slávnosť zavítal aj prezident SR Ivan Gašparovič. Ceny pripmátora si odniesli Štefan Kubík exprimátor mesta Poprad, podnikateľ Errico Biondi za výrazny podiel na rozvoji výrobnej spoločnosti Whirlpool slovakia v Poprade a rozvoj priemyselnéo parku, Štefan Bednár za celoživotné dielo v oblasti rozvoja športu a Jozef Bonk in Memoriam za túžbu po slobode a demokracii v auguste 1968. Mimoriadnu cenu mesta Poprad udelili Brtskému veľvyslancovi na Slovensku - Michal Roberts. Aj vďaka jeho práci zavítala do Popradu a Tatier britská Káľovná Alžbeta II.

SPORT

Slovan BA - Poprad
Kežmarok - Skalica
Nitra - Slovenska 20
Trenčín - Lipt. Mikuláš
Košice - Žilina
Martin - Ban. Bystrica

Slovenská zjazdárska jednotka Veronika Zuzulová je od utorka každý deň na svahu v stredisku pri americkom Denveri. Napriek tomu, že má zlomené rebro na nedeľné preteky SP v Aspene nastúpi. Čím viac jazdím, tým to viac cítim. Skúšam aj bránky. Nejdem do nich mimoriadne opatrne, lebo by som si na to zvykla," povedala Veronika - tretia v konečnej klasifikácii slalomárok v uplynulej sezóne Svetového pohára.


Najlepšími tenistami Slovenska za rok 2008 sa stali Dominika Cibulková a Filip Polášek, obaja získali toto ocenenie prvýkrát v kariére. Cibulková vystriedala na ženskom tróne Danielu Hantuchovú, ktorá triumfovala v ankete Slovenského tenisového zväzu šesťkrát za sebou. Polášek je vôbec prvým deblovým špecialistom s honorom Tenista roka v doterajšej histórii ankety.

**********************************

V noci bude polojasno až oblačno, od juhozápadu neskôr ďalšie pribúdanie oblačnosti. Miestami najmä na juhozápade sneženie alebo dážď so snehom, ojedinele i mrznúci.
Najnižšia nočná teplota 0 až -4 st.

Zajtra cez deň oblačno až zamračené a na väčšine územia sneženie alebo dážď so snehom, v polohách pod 600 m postupne prevažne len dážď. Zrážky spočiatku miestami mrznúce.
Najvyššia denná teplota 0 až +4 st.
Teplota na horách vo výške 1 500 m okolo -2 st.
Juhovýchodný až južný vietor 5 až 20 km/h, na juhozápadnom Slovensku 20 až 30 km/h, v nárazoch miestami okolo 60 km/h.