Monday, June 30, 2008

tourist news

8.30
Na Chopku 7 takmer jasno po hmle, na Lomnickom štíte 6 malá oblačnosť, na Štrbskom plese 13 polooblačno, v Poprade 17 takmer jasno

Dobré podmienky na turistiku sú vo všetkých Slovenských horách okrem Vysokých Tatier, kde sú podmienky obmedzené. Na niektorých miestach Vysokých Tatier, sú turistické chodníky stále pokryté súvislou vrstvou snehu.

(Na túry môžete ísť do Nízkych a Západných Tatier, Malej a Veľkej Fatry a do Slovenského raja. Po daždi sú TZCH v Nízkych Tatrách mokré, šmykľavé.)

(Do 7.júla bude uzavretý turistický chodník Jaloveckou dolinou - žltá značka. Ťažia tam drevo.)

Tatry môžete obdivovať aj na bicykli. Vyskúšajte niektorú z cyklistických trás. Zo Ždiaru na Lysú Poľanu, zo Starého Smokovca na Hrebienok, alebo z Novej Lesnej do Veľkého Slavkova.

V Tatrách dnes bude Malá, miestami zväčšená oblačnosť. Denné teploty od 8 vo vysokých polohách do 26 stupňov v podhorí.

*************************************

It will be sunny in the mountains today. Daily temperatures from eight to twenty six degrees.

(There are good conditions for hiking in Low and West Tatras, Mala and Velka Fatra and Slovak Paradise. The paths in Low Tatra are wet and slippery. Be careful.)

There are good conditions for hiking in Low and West Tatras Slovak Paradise, Mala and Velka Fatra , Stredne Beskydy. Besides High Tatras because of the snow in higher altitudes.

Sit up the bike and enjoy Slovak mountains. You can go from Ždiar to Lysá Poľana. From Starý Smokovec to Hrebienok or from Nová Lesná to Veľký Slavkov.