Wednesday, February 28, 2007

Pripravila Denisa Kováčiková Šerfelová

28.02.2007 18:00

Medzinárodná konferencia o bezpečnostnej situácii v Iraku bude konať 10. marca v Bagdade. Oznámila to dnes iracká vláda. Na konferencii sa zúčastnia susedné krajiny Iraku a zástupcovia piatich stálych členov Bezpečnostnej rady OSN. Svoju účasť dnes potvrdili i Sýria a Irán.

Reforma verejnej správy v Slovenskej republike, jej pozitíva a negatíva, zaujímajú aj rímskeho primátora. Ten dnes na Radnici mesta Rím privítal slovenského prezidenta Ivana Gašparoviča. Gašparovič a Veltroni hovorili aj o zintenzívnení spolupráce medzi Bratislavou a Rímom.

Železničná spoločnosť posilní v sobotu 3. marca vybrané vlaky z Bratislavy do Žiliny a Košíc. Dôvodom sú začínajúce jarné prázdniny v Bratislavskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji. Spoločnosť predpokladá, že viac cestujúcich pôjde smerom do Tatier a na východné Slovensko.

Rakúsky výrobca lanových prepravných technológií vybuduje v priemyselnom parku Kechnec pri Košiciach nový závod a predajné centrum. To bude zamerané na poskytovanie služieb zákazníkom z krajín strednej a východnej Európy. Do výstavby nového závodu chce spoločnosť investovať vyše 6 mil. eur, teda približne 217 mil. Sk.

Automobilka Kia Motors Slovakia pri Žiline zamestná v marci druhú pracovnú zmenu aj napriek tomu, že zatiaľ do nej nemá dostatok pracovníkov. Podľa hovorcu spoločnosti potrebuje automobilka ešte približne 150 zamestnancov, najmä operátorov pre montáž a zvarovňu a supervízorov.

Platidlá s motívom fauny a flóry z celého sveta, doplnené o zbierky platidiel z múzea, vystavia v Slovenskom múzeu ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši. Vernisáž bola dnes popoludní, verejnosti sprístupnia výstavu zajtra.

euro 34,45 amer dolár 26,08 brit libra 51,19

Hokejová extraliga dnes pokračuje prvými zápasmi štvrťfinále play off:
Slovan Bratislava - HK Aquacity ŠKP Poprad
Dukla Trenčín - MHC Martin

Basketbalistky Cassovia Košice o šiestej privítajú Inpek UKF Nitra v štvrťfinálovom zápase Slovenského pohára žien. Zahrajú si o prvý zápas.

POČASIE
Najnižšia teplota 4 až 0 stupňov.
Zajtra
Spočiatku polooblačno až oblačno. Na mnohých miestach občasný dážď, v stredných a vysokých horských polohách sneženie.
Najvyššia denná teplota 7 až 11, na severe okolo 5 stupňov.
Teplota na horách vo výške 1 500 m okolo +2 stupňov.
Juhozápadný vietor 3 až 7 m/s.