Sunday, February 25, 2007

26.02.2007 09:00

Britský minister obrany Des Browne dnes v parlamente oznámi podrobnosti o rozhodnutí poslať ďalších vojakov do južného Afganistanu.


Pakistanská polícia zadržala včera na východe krajiny vyše 40 údajných islamských extrémistov a obvinila ich z účasti na príprave neúspešného samovražedného atentátu. V rukách vyšetrovateľov sa nachádza celkovo 40 študentov a 6 učiteľov islamskej školy.


Jordánska kráľovná Rania včera vyhlásila, že moslimovia musia uznať, že veľa teroristických činov v posledných rokoch bolo spáchaných v mene islamu. To je spôsob, akým dosiahnuť, aby ich Západ bral vážne.


Najmenej 40 ľudských životov si vyžiadal útok samovražedného atentátnika na budovu univerzity v Bagdade. Väčšina obetí sú študenti.


Od dnešného dňa do nedele, 11. marca, bude vylúčená osobná železničná doprava v úseku Poprad Tatry - Studený Potok. Všetky vlaky v tomto úseku nahradí autobusová doprava.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ pripravuje majetkovú mapu pre investorov. Podľa zástupcu primátora Jána Droppu by mala mapa zadefinovať, na akom území by mohli v budúcnosti investori realizovať svoje zámery.

Prezentovať sa u širokej verejnosti a zdokumentovať ľudovú umeleckú tvorbu je cieľom súťaže O najkrajšiu kraslicu Liptova, ktorú organizuje Liptovské múzeum v Ružomberku. Zapojiť sa môže každý, kto sa venuje zdobeniu kraslíc rôznymi technikami.

euro 34,36 amer dolár 26,16 brit libra 51,39

Dnes sa začnú vyraďovacie boje o Majstra Slovenska v ľadovom hokeji.
A tu sú štvrťfinálové dvojice:

HC Košice - HK 36 Skalica
HKm Zvolen - HK Dynamax-oil Nitra

Dukla Trenčín - MHC Martin
HC Slovan Bratislava - HK Aquacity Poprad

Najlepším animovaným filmom sa v 79. ročníku udeľovania Oscarov stal príbeh tučniaka Mumblea, ktorý si nevie nájsť partnerku, Happy Feet.

Oscara za adaptovaný scenár získal William Monahan za kriminálny triler Na druhej strane. Film zíkal aj titul Najlepší film roka a Martin Scorsese si zaň odniesol cenu za réžiu.

***************************************
Veľká oblačnosť až zamračené. Na viacerých miestach občasné sneženie, na západe a neskôr aj na juhu stredného a východného Slovenska občasný dážď alebo dážď so snehom. Popoludní na západe čiastočné pretrhávanie oblačnosti.
Najvyššia denná teplota 2 až 6 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -3 st. Juhovýchodný až južný vietor 2 až 5 m/s, neskôr zoslabne.

pripravila Denisa Kováčiková Šerfelová